Svěrák a Uhlíř spolu přestali vystupovat! Co se mezi dlouholetými kamarády stalo? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Svěrák a Uhlíř spolu přestali vystupovat! Co se mezi dlouholetými kamarády stalo?

Jak dlouho ještě potrvá spolupráce Uhlíře a Svěráka?
Jak dlouho ještě potrvá spolupráce Uhlíře a Svěráka? (Foto Aha! – Petr Novotný, koláž Ahaonline.cz )

Legendární dvojice Zdeněk Svěrák (78) a Jaroslav Uhlíř spolu pracuje už neuvěřitelných 47 let. Spolupráci předcházelo seznámení v Československém rozhlase, kde oba tenkrát pracovali. Jejich písničky znají děti po celé republice, ale bude po tolika úspěšných letech spolupráce ještě pokračovat?

Po smrti kolegy Ladislava Smoljaka má Svěrák s divadlem Járy Cimrmana ještě více práce než obvykle a dětská představení s Uhlířem musela stranou. Časovou a pracovní vytíženost řeší tvůrčí dvojice velmi originálně. Písně skládají odděleně, za pomocí techniky.  „Děláme to přes telefon, já mám kšandičky, handsfree se tomu říká, abych mohl hrát na piano oběma rukama. On mi pošle emailem text, takže taky nemusí chodit osobně,“ popisuje Uhlíř na serveru Super.cz.

Téměř 50 let spolupráce je zázrak a kupodivu za tu došlo pouze k jednomu momentu, kdy se dvojice dokázala pohádat do krve. O co šlo? „Na jeden moment si vzpomínám. Většinou dělám hudbu na texty, ale zbývajících deset procent taky není marných, takhle vznikl například Holubí dům nebo Mravenčí ukolébavka. A při Chválím tě, země má jsme se dost posekali. Jsou tam dlouhé noty, takže jsem trval na tom, že tam musí být dlouhé slabiky, a tam jsme se dost posekali. Bylo to dost krizové. Jinak je to ale pohoda,“



Autor:  mpa

Přečtěte si
ararat
10. 11. 2014 • 20:02

moncicacka oxallis neodejde toho se bohdá nedočkáš

ararat
10. 11. 2014 • 20:01

oxallis patolÝzalka beladony

ararat
10. 11. 2014 • 20:00

beladona odborník ještě že to nelze uplatnit v praxi

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.