Marie Kyselková (79) se smiřuje se smrtí: Léčba nezabrala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Marie Kyselková (79) se smiřuje se smrtí: Léčba nezabrala!

Do Nemocnice Na Františku se ještě dokázala Kyselková sama došourat.
Do Nemocnice Na Františku se ještě dokázala Kyselková sama došourat. (Foto Aha! – Pavel Machan, ara)

Přestože kvůli nesnesitelným bolestem nohou ležela tři neděle na kapačkách v pražské Nemocnici Na Františku, stále si zoufá. „Mně už nepomůže vůbec nic, jenom hrob,“ řekla odevzdaně deníku Aha! »princezna se zlatou hvězdou« Marie Kyselková (79), která už je doma.

Herečka se před lety podrobila operaci páteře a má v zádech šrouby. Po zákroku to bylo dlouho v pořádku, teď to ale schytaly nohy. Posunuté ploténky začaly po letech tlačit na nervové kořeny, které vedou do dolních končetin. Princezna Lada při sebemenším krůčku trpí.


„Kapačky mi nedávno pomohly, teď ten pocit ale nemám. Ty ukrutné bolesti mám stejně. Jsem z toho opravdu zoufalá,“ říká Kyselková, která další operaci vylučuje. „V žádném případě,“ říká rozhodně s tím, že si nedokáže vůbec představit, že by někdy skončila na vozíku.

Dokud je schopna, byť značně pomalého a hlavně bolestivého pohybu, snaží se bojovat do poslední chvíle. „Ještě nedávno jsem si došla i na pivo. Jak to se mnou ale bude dál, když se to bude horšit, to si opravdu nedokážu představit,“ stýská si nezapomenutelná princezna Lada.

Poslední pokus
„Zítra odjíždím na tři týdny do Lázní Bohdaneč. Nevím, co tam budou se mnou provádět. Je to ale můj poslední pokus, jak si pomoct,“ svěřila Aha! Marie Kyselková. „Třeba se stane zázrak, já tomu ale už nevěřím,“ dodává rezignovaně.



Autor:  mir

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.