Stryková s pistolí u hlavy a v krvi: Dostal ji z toho útvar rychlého nasazení! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Stryková s pistolí u hlavy a v krvi: Dostal ji z toho útvar rychlého nasazení!

Sestřička Kateřina (Jana Stryková) v zajetí mafiána Rudovského (Miroslav Dvořák).
Sestřička Kateřina (Jana Stryková) v zajetí mafiána Rudovského (Miroslav Dvořák). (Foto: TV Nova)

Strach o život, zlomený nos, střelba a šok! To na vlastní kůži zažila hvězda seriálu Ordinace v růžové zahradě Jana Stryková (35). I když se únos a přestřelka odehrávaly »jen« před kamerou, v ateliérech zasahovali skuteční policisté z jednotky rychlého nasazení!

„Bylo to hodně zajímavý. Členové zásahové jednotky byli absolutní profesionálové, takže pro mě byla čest s nimi natáčet,“ zavzpomínala Stryková, která akční scénu tohoto typu točila jen čtyři měsíce po porodu syna Jáchyma. Toho má s vnukem Waldemara Matušky (†76) Matějem Matuškou (34).
Aby scéna, při které mafián Rudovský v podání Miroslava Dvořáka (39) unese sestřičku Kateřinu (J. Stryková) a doktora Tomáše Zajíce (B. Holiček), působila co nejvěrohodněji, byla na místě nejen pravá zásahovka, ale také odborníci z řad lékařů a záchranářů.

Video se připravuje ...

„Všechno nám řekli na místě. Byl tam náš školitel, co se týká kaskadérů, a ten nás instruoval, jakým způsobem se chovat,“ svěřila Aha! herečka.  „Bylo to náročný. Samozřejmě že se dělala déle příprava, ale režisérka Jana Rezková byla velice dobře připravená, takže to netrvalo zase až tak dlouho,“ dodala Stryková. Té ani tak nevadil namaskovaný přeražený nos, ze kterého crčela umělá krev, jako to, že měla u hlavy pistoli. Nebyl to prý vůbec příjemný pocit.

Pravá zásahovka!
„Snažíme se divákům přednést emotivně silný zážitek, se kterým souvisí co nejreálněji natočené nejen akční scény. Abychom se co nejvíce přiblížili reálným situacím, úzce spolupracujeme s odbornými poradci z mnoha oborů. Při natáčení akčních scén využíváme skutečnou policejní zásahovou jednotku. Přítomní jsou také kaskadéři i odborníci z řad lékařů, záchranářů, ale i odborníků na speciální efekty,“ řekla Aha! PR manažerka seriálu Alžběta Cimová.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.