Poprask na pohřbu Landovského: Co Havlová kříčela, když vybíhala z kostela? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Poprask na pohřbu Landovského: Co Havlová kříčela, když vybíhala z kostela?

Když kostel opouštěla, dojetí neskrývala
Když kostel opouštěla, dojetí neskrývala (Foto Aha! – David Kundrát, Marek Pátek, Martin Hykl)

Jen 10 minut vydržela na zádušní mši za Pavla Landovského (†78) bývalá první dáma Dagmar Havlová (61). V slzách vyběhla z pražského kostela svatého Ignáce, kde probíhalo poslední rozloučení. Žal nad odchodem přítele jejího zesnulého manžela Václava (†75) ji zcela přemohl.

Do kostela přišla Havlová s kyticí na zádušní mši mezi prvními. Byla smutná, ale ještě se ovládala. Stačilo ale pouhých 10 minut čtení z evangelia a pohled na rakev s ostatky blízkého přítele, a Dagmar v slzách utekla. „Proboha, to se nedá vydržet,“ vzlykla mezi dveřmi a rychle spěchala ke svému autu za doprovodu
muže z ochranky. Ostatní smuteční hosté, mezi nimiž byla například Libuše Šafránková (61), Regina Rázlová (67), Jana Šulcová (67), Jan Potměšil (48) či Marie Rottrová (72), obřad sledovali až do konce.

Rázlová přinesla květinu netradičně v půllitru. To by zesnulý ocenil, i když během natáčení nemohl Regině přijít na jméno kvůli jejímu otci, prvnímu předsedovi vlády ČSR Stanislavu Rázlovi (†79). Pak se většina přítomných vydala ještě průvodem za rakví, kterou nechala rodina zesnulého převézt na kar do nedaleké Novoměstské radnice. „Pro mě je to už druhý pohřeb kolegy z Činoheráku za krátkou dobu,“ svěřil
se Jan Vodňanský (73). Na konci září oplakal smrt kamaráda a hudebního skladatele Petra Skoumala (†76). Au, to bolí
Z Novoměstské radnice, kde se konal smuteční akt, jako první vystřelila Libuška Šafránková a začala zuřivě telefonovat, aby si co nejdříve sehnala taxi. Podle snímků ji zřejmě rozbolela hlava, od nové partnerky svého syna Josefa si půjčila kostkovaný šátek, kterým si omotávala hlavu.



Přečtěte si
lalia
17. 11. 2014 • 14:45

Dáša si chtěla zkrátit rozloučení v kostele bylo pro ni nezáživné a dlouhé,proto ta hérecká scéna.Nic jiného.

gaysknirem
21. 10. 2014 • 16:14

Hloupost umírá až s tělem. Pohřby jsou de facto trápení pro pozůstalé, ael musí se to vydržet, je to poslední chvíle , loučení a neutíká se. Roýhodně se taky na pohřby chodí, a omluva je jen vážná nemoc. nic jiného absenci na pohřbu n e o m l o u v á.

stekavypes
21. 10. 2014 • 15:43

Píšou,že tam vydržela deset minut a né hodiny

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.