Film František je děvkař: Bezdětná Hadrbolcová svojí rolí matky šokovala! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Film František je děvkař: Bezdětná Hadrbolcová svojí rolí matky šokovala!

Fotografie
Fotografie (internal)

Přestože se na filmu podíleli samí nováčci, na výsledku to až tak znát nebylo. Role děvkaře Františka byla od začátku psána pro Josefa Poláška (49), který tak získal svou první hlavní roli. Režijní debut si odbyl Jan Prušinovský (35). „Byl jsem tlačen do toho, aby tam hrály známější tváře, ale já už jsem měl v hlavě připravené své obsazení. Volil jsem neprovařené herce,“ prozradil Prušinovský, který tak statečně odolal tlaku producentů.

Z Poláška chtěl zbavit kašpara

Jediné, co mu na Poláškovi trochu vadilo, byl jeho bratranec – z korupce podezřelý politik Jiří Čunek. „Znal jsem ho sice jen z televize, ale moc dobrý dojem na mě nikdy nedělal. S Pepou jsme ale byli přátelé. Říkal jsem si, že je ho pro malé role škoda,“ prohlásil.

Polášek byl do té doby znám pouze z reklamy. „Lidé ho měli zaškatulkovaného jako toho kašpara vedle Čtvrtníčka nebo jako toho pitomce na žvýkačky. To jsem chtěl změnit,“ dodal režisér. „Co se týče Čtvrtníčka, s tím jsem se snažil pracovat trochu jinak. Prostě ho přirozeně napasovat a využít jeho ksicht nějak, ehmm, originálně.“

Inspiroval se Oldřichem Novým

Polášek si byl své velké herecké příležitosti vědom a na svou pořádnou filmařskou práci se pečlivě připravoval a hledal pro specifickou úlohu inspiraci, kde se dalo. „Mám rád Oldřicha Nového, ale to nebyl děvkař. To byl spíš takový krásný elegantní seladon, ale tady se inspirace pro Františka nedala použít. To by byla jiná tabulka čokolády,“ uvedl s úsměvem herec.

Maminka na život a na smrt

Ten si během natáčení užil veselé chvíle se svou filmovou maminkou, kterou ztvárnila Zdena Hadrbolcová (77). „Zdenička byla úplně výborná, kdybychom točili tak o čtrnáct dní déle, tak už mě asi v cateringu začala krmit lžičkou. Taková to byla maminka. Ona vlastně tu maminka nehrála, ona před kamerou tou maminkou byla,“ prozradil Polášek. Herečka přitom v soukromí žádné děti nemá. „Já jsem hlavně měla radost, že ta maminka je ne úplně obvyklá,“ uvedla k tomu Hardbolcová.

Těhotná byla i v civilu

První velkou filmovou roli (Františkovu manželku) získala i Ela Lehotská (41). „Když mi první den vycpali břicho, abych vypadala, že jsem těhotná, tak druhý den potom jsem zjistila, že jsem těhotná i ve skutečnosti,“ zavzpomínala. Jak už to tak při filmování bývá, došlo i na techtle-mechtle. A sice mezi Leošem Nohou (46) a Marikou Procházkovou (40), kteří ztvárnili manželé. „Mezi mnou a Marikou přeskočila jiskra,“ prozradil se šibalským úsměvem Noha. Díky filmu si zvýšil i sebevědomí. „Konečně jsem si zahrál někoho, kdo měl ve scénáři i nějaký jméno. Předtím jsem hrál postavy typu policista 1 nebo muž se psem, v nejlepším případě hostinský,“ dodal.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.