Hello, Dolly! Brožová k soudu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hello, Dolly! Brožová k soudu?

Kateřina Brožová
Kateřina Brožová (Ondřej Pýcha, Lenka Hatašová, Divadlo Nová scéna)

RATISLAVA – Slovenský muzikál Hello, Dolly! minulou sobotu definitivně skončil, ale spory o peníze s herci stále pokračují! Divadlo Nová scéna (NS) má totiž dodnes nevyrovnané účty s českými hvězdami, které ztvárnily hlavní postavu Dolly. Po Heleně Vondráčkové (59) zvažuje podle slovenského deníku Plus 1 deň žalobu na divadlo i Kateřina Brožová (39)!

Ta se chce bránit nařčení, že o ni nebyl zájem!

Helena Vondráčková, zastoupená Agenturou MM svého manžela a manažera Martina Michala, žalovala Novou scénu za nevyplacený honorář, daňové úniky a zneužití svého jména v prodeji vstupenek v době, kdy odstoupila od smlouvy s NS. Tehdejší ředitelka Wanda Hrycová žalobu napadla jako neoprávněnou. Kauza po víc než půl roce stále není vyřešená. Ke vztahu s Helenou Vondráčkovou mluvčí NS Katarína Račková dala deníku Plus 1 deň šalamounské právnické vyjádření: „Nechali jsme si vypracovat nezávislou analýzu, která nemluví o jednoznačné chybě ani na straně agentury MM, ani na straně divadla,“ zní stanovisko. Martin Michal to vidí jasněji. „Naše žaloba je u soudu a čekáme na oznámení stání,“ dodal pro deník Aha!

Vondráčkovou v roli Dolly nahradila právě Kateřina Brožová, která se však na jevišti NS dlouho neohřála. Média citovala mluvčí Nové scény, že o představení s Brožovou nebyl zájem. Račková ovšem tvrdí, že to nikdy neřekla, ale Brožová i tak ohlásila podání žaloby na NS. Podle Račkové se ale divadlo ničeho nebojí. „Myslíme si, že důvod na podání žaloby nemá, my jsme s ní byli spokojeni. Návrh podat může, ale uvidí se, zda bude uznán za právně relevantní,“ dodává mluvčí NS. Podle Brožové je její spor s NS v přímé souvislosti se žalobou na Martina Michala. „Nemůžu vám to blíže vysvětlit, protože situaci kolem Martina Michala nesmím zatím komentovat,“ tvrdí Kateřina a otevírá tím prostor dalším spekulacím.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.