Zpěvák Michal Hrůza: Otevřená zpověď o děsivém zážitku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Zpěvák Michal Hrůza: Otevřená zpověď o děsivém zážitku!

Michal promluvil o útrapách, které zažíval na vojenském gymnáziu.
Michal promluvil o útrapách, které zažíval na vojenském gymnáziu. (Foto Aha! – Ivana Žáková a Marek Pátek)

Další díl televizního cyklu 13. komnata bude tento pátek věnovaný Michalu Hrůzovi (43). Česká televize ho natočila těsně před tím, než zpěvák a muzikant utrpěl vážné zranění hlavy po bitce v Ostravě.

Michal se v proslulé Stodolní ulici připletl do rvačky dvou mladíků. Slabšího z nich se zastal. Nakonec sám skončil ve vážném stavu v nemocnici. Hrůzův smysl pro spravedlnost pravděpodobně vychází z těžké zkušenosti z mládí, kdy byl vystavený šikaně. A právě o ní v 13. komnatě promluvil….  

Šikanu Michal zažil v pubertě na vojenském gymnáziu, kde kromě běžného vojenského drilu zažíval nepříjemné chvíle. „Šikana nepřicházela od starších spolužáků, ale od velitelů, kteří od nás vyžadovali stejnou disciplínu jako od vojáků,“ řekl během natáčení pořadu Hrůza. Jedinou útěchou i únikem byly pro Michala školní hudební nástroje, díky kterým s pár kamarády založil kapelu. Muzika ho na škole udržela, a tak v roce 1989 odmaturoval...



Autor:  lbp

Přečtěte si
jity
6. 10. 2014 • 10:32

Tak to pravdu nemáš, jiné učiliště se muselo platit. Byla by ho musela oblékat a platit případně internát, na vojenském gymnaziu neplatil nikdo nic. Za výuku se neplatilo, ale jinak přece všechno, pokud nebyl internát tak dojíždění a doma strava.

lukreciaborgia
5. 10. 2014 • 18:22

jity-kdyby ho šoupla na kterékoliv učiliště,nebo normální gympl,tak přece nemusela nic platit!!!V době kdy studoval se neplatilo za studia.Vydržel Topolánek,vydržel Nečas,vydrželi jiní,tak ať neskuhrá do TV.A vůbec,napsal pár písniček a už se o něm točí 13 komnata??Nebo čím je vyjímečný?Že ho teď hrají do zblbnutí v rádiu??Čím se proslavil??V Ostravě dostal na budku a právem.Neměl se motat mezi dva ožralce,ale jít s klukama s kapely na hotel.Tam se pořádně vyspat a pak hrát na Colors.

lukreciaborgia
5. 10. 2014 • 18:14

Jity-je to bábovka a vždycky byl.V době kdy sudoval se za učební obory neplatilo,tak se měl něčím vyučit a pak ,až by pracoval,tak si mohl školu dodělat,jako jiní.Ale brečet do TV,jak mi bylo na vojenském gymnáziu ubližováno,to je podivné.Měl si to s máti vyřídit,anebo později i s otcem.Né lkát v TV.

jity
5. 10. 2014 • 09:42

Šoupla hop tam matka když mu bylo 14, zřejmě aby měla o něj postaráno. Tam ji ho živili, oblékali a ona byla bez starosti. Otec zájem moc neměl, tak to alespoň vyznělo v 13.komnatě.

jity
5. 10. 2014 • 09:40

Nedělají z něho bábovku, jen čerpají z toho co říkal ve 13.komnatě. Bědoval tam dost, ale někdo holt to zvládne jiný ne. Znám také případ kdy museli z voj.gymnázia vzít kluka, co dělal za švíky a jiný to zase bez problémů absolvoval a ještě šel na vysokou. Hrůza odejít nemohl protože by to musela matka platit a penízky nebyly a otec o něj neměl zájem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.