A je to venku! O čem se v přítomnosti Karla Gotta nesmí nikdy mluvit? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

A je to venku! O čem se v přítomnosti Karla Gotta nesmí nikdy mluvit?

Čeho se bojí Karel Gott?
Čeho se bojí Karel Gott? (Foto Aha! – Jaroslav Legner, archiv Karla Gotta, ara)

Včera proběhl křest nové desky Karla Gotta (75) S pomocí přátel. Magazín Aha! TV Mistra před touto slavnostní událostí vyzpovídal. Mimo jiné přišla řeč i na stáří.

V pětasedmdesáti letech jste neuvěřitelně vitální. Pořád naplno pracujete a stále někde cestujete. Nejste unavený?
„Nejsem, jelikož mne má práce nabíjí. Bojím se, že kdybych začal více odpočívat, že už pak nemusí naskočit zpět ten řemen, který mne žene dopředu.“

Měl jste někdy krizi středního věku?
„Neměl! Když se daří a máte rádi svoji práci, co lepšího mne mohlo v životě potkat…“

A co lidé kolem vás, mají takovou krizi?
„Tak to se svými lidmi neznám. Oni vědí, že nesmí vůbec přede mnou takhle mluvit. Já mám pocit, že oni se těší na představení, že se nemůžou dočkat, až bude osm hodin a rozjedeme to. Jinak to nemá smysl dělat.“

Zůstaňme u vašeho týmu. Právě se s ním chystáte na česko-slovenské turné. Máte trému?
„Mám. A jak jdou léta, je čím dál větší. Za svými příznivci se ale těším. Tím, že diváci stále chodí na mé koncerty, mi dávají jasně najevo, že se se mnou chtějí znovu vidět a znovu mne chtějí slyšet zpívat. Co víc si mohu po pětapadesáti letech zpívání přát víc? Publikum mi dává svůj palec stále nahoru a ukazuje mi tím, že ho stále zajímám, svým zpěvem nenudím a tím, jak vypadám, nestraším.“ (směje se)

Na co se vaši fanoušci mohou na turné těšit?
„Na písně z mého nového alba S pomocí přátel. Zazní i písně z desek Sentiment, Dotek lásky a Láska je nádhera. Dojde pochopitelně i na největší hity mé kariéry, bez kterých jsou mé koncerty zcela nemyslitelné.“

Brzobohatý napsal Gottovi hit: Během jedné noci!
Na nové Gottově desce S pomocí přátel je i píseň Ondřeje Brzobohatého (31) Testament. Tu pro Slavíka napsal během jedné noci. Zpěvák mu před tím večer zavolal a zeptal se ho, jak to vypadá se songem, který mu před časem přislíbil. „Řekl mi, že ho ještě nenapsal. Druhý den ráno přišel s hotovou písní. S textem, který je takovou výpovědí. Já jsem mu řekl: Ten text, to chce trochu vyzrávat, povídat si o tom. Neměl jsi ho pro tatínka? A on mi řekl: Přísahám, že jsem ho napsal pro vás,“ prozradil Gott.



Přečtěte si
mekanik
4. 10. 2014 • 11:58

beladona tak to mě mrzý nechtěl sem nykoho urazyt any tebe ne.nevym proč my zde omylas obektivne kaju v režymu.o kaju zde vubes neslo.ale to ty nepochopýýš.protože kdiš nekdo pýše jak prase a dela ze sebe hogo fogo chytrího tak bí mel alespon trochu umet svuj rodní jazik.

beladona
3. 10. 2014 • 19:52

Přijde mi, že nějak je nouze o osobnosti, tak se omílá furt dokola to samé

beladona
3. 10. 2014 • 19:49

mekanik Objektivně Kája v režimu proplouval velmi velmi dobře, proto taky dostal národního umělce. Já ho naprosto chápu, chtěl zpívat atd., ale hrdina to žádnej nikdy nebyl, i když ze své pozice pak mohl leccos, ale nerealizoval nic. No a že se pozastavujete nad překlepy, tak to se v diskusích nedělá.To je úplně fuk, chytrý si to přebere, ten hloupější začne druhé opravovat, jakoby na tom záleželo!

raduzkaxxx
3. 10. 2014 • 16:30

.........V pětasedmdesáti letech jste neuvěřitelně vitální. Pořád ...... co mu zbývá - děti začly chodit do školy

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.