Poznáváte ho? Otík z »Vesničko má středisková« je teď univerzitním profesorem a čtyřnásobným svobodným otcem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Poznáváte ho? Otík z »Vesničko má středisková« je teď univerzitním profesorem a čtyřnásobným svobodným otcem

János Bán na svou roli v komedii Vesničko má středisková rád vzpomíná.
János Bán na svou roli v komedii Vesničko má středisková rád vzpomíná. (TV Barrandov, ara)

Říká, že mu role naivního Otíka v laskavé komedii Vesničko má středisková změnila život. Stal se slavným nejen v Česku a na Slovensku, ale všude tam, kde se film objevil. A že těch míst nebylo málo! János Bán zůstal herectví věrný, byť své umění posunul o kousek dál.

Kromě hraní totiž působí i jako profesor na univerzitě v Budapešti, kde přednáší herectví. A práce s mladými lidmi ho prý naprosto fascinuje. „Baví mě, jak jsou studenti zvědaví a lační po vědomostech a zkušenostech,“ vyprávěl nadšeně týdeníku Sedmička János Bán, který také přiznal, jak to má vlastně v soukromém životě.

Sice není ženatý, ale děti má hned čtyři. Dva starší chlapce, kteří už jsou dospělí, pak ještě dvanáctiletého syna a jedenáctiletou dceru. Víc ale prozradit nechce. „Dlouho jsem soukromí chránil, protože je to to nejcennější, co mám,“ říká nekompromisně.

János do Česka jezdí pravidelně, alespoň jednou ročně. Tentokrát se objevil při natáčení pořadu Vše nejlepší, který v sobotu večer odvysílá TV Barrandov. Oslavenci, kterým nebyl nikdo jiný než jeho filmový kolega Marián Labuda, přinesl mimo jiné velmi vtipný dárek – rohlík.





Přečtěte si
mekanik
2. 10. 2014 • 13:22

ot´as v žadným případě neodcházej před koncem.konec je úplně nejlepší

matylda-rut
2. 10. 2014 • 12:56

Líp by Otíka žádný nezahrál. Byl prostě k sežrání.

dandova
2. 10. 2014 • 07:50

Sympaťák a má to evidentně v hlavě srovnaný. Na rozdíl od podivného představitele Kolji.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.