Vdova Svobodová zaslouží obdiv: Rodina plná nemocí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vdova Svobodová zaslouží obdiv: Rodina plná nemocí!

Petr Skoumal (†76) prohrál sedmidenní boj se zákeřnou chorobou.
Petr Skoumal (†76) prohrál sedmidenní boj se zákeřnou chorobou. (Foto Aha! – Marek Pátek, TV Nova, ČTK, Profimedia.cz, ara)

Odchod hudebníka Petra Skoumal (†76) byl pro herečku Ilonu Svobodovou (54) alias Jitku Farskou ze seriálu Ulice doslova rána z čistého nebe. Manželova smrt jí nedovolila ani nastoupit na plac.

„Paní Svobodová rozhodně teď v nejbližších dnech nebude seriál natáčet. Vzala si volno, ale není jasné, na jak dlouho to bude,“ svěřil deníku Aha! člen štábu. A to není vše. Je jisté, že se Svobodová musí po ztrátě nejbližšího člověka srovnat. „Bylo to nejkrásnějších pětadvacet let mého života,“ sdělila s pláčem v neděli. Zrádná nemoc si jejího manžela vzala extrémně rychle. V neděli po sedmidenním boji Skoumal zemřel v nemocnici v pražských Střešovicích, nikdo o jeho problémech ani nevěděl.

Nestihl se rozloučit
„Během týdne rakovina zasáhla všechny orgány a přišel rychlý konec, něco takového jsem ještě neviděl,“ svěřil se Skoumalův mnohaletý spolupracovník a kamarád Jan Vodňanský (73), který se s Petrem bohužel ani nestihl rozloučit. V nejtěžších chvílích jsou tak vdově nablízku nejen syn Filip (23) a dcera Adéla (28), ale také on. „Zatím to celkem zvládá. Požádala mě o pomoc ohledně pohřbu. Takže jsem jí dal telefonní kontakty na naše kamarády, aby jim mohla dát vědět. Samozřejmě bych s čímkoli pomohl, kdyby bylo potřeba,“ svěřil deníku Aha! Vodňanský. Rodinu drtí nemoce
Na jaře loňského roku se vydala do boje s rakovinou a vyzývala všechny k prevenci, o pár měsíců později jí zákeřná nemoc vzala milovaného muže.
Sama herečka bojovala před pár lety s rakovinou děložního čípku. Na tu dobu strachu už nikdy nezapomene. „Ty hrozné týdny nikomu nepřeju. Chodím dodnes na pravidelné kontroly,“ netajila se herečka, která musí žít ve strachu. Už kvůli dceři Adéle. „Nemohla jsem ji už kvůli pokročilému věku nechat očkovat,“ lituje Svobodová. Aby toho nebylo málo, syn Filip prodělal epileptický záchvat.

Písně pro děti
Na Skoumalových písních vyrostlo hned několik generací dětí. Nejenže složil znělku ke známým večerníčkům Maxipes Fík nebo Bob a Bobek, jen málokdo by si také nevzpomněl na slova písní Když jde malý bobr spát nebo Kdyby prase mělo křídla.



Přečtěte si
renca.renca
30. 9. 2014 • 21:33

Vaše emoční inteligence je ...

mandat
30. 9. 2014 • 20:30

Jeji muz byl o 22 let starsi, tak co dela divadlo. Dozil se slusneho veku.

fizi
30. 9. 2014 • 09:46

Rád se k Evě připojuji.Upřímnou soustrast.

eva666
30. 9. 2014 • 08:19

Paní Ilono, upřímnou soustrast a hodně síly. Ráda na Vás koukám, moc se mi líbíte. Držte se!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.