Říha, Janů & Spálený: Hurá, jsme zlatí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Říha, Janů & Spálený: Hurá, jsme zlatí!

„Hurá, jsme zlatí!“ radovali se z ocenění Olda Říha z Katapultu, Petra Janů a Petr Spálený (vpravo).
„Hurá, jsme zlatí!“ radovali se z ocenění Olda Říha z Katapultu, Petra Janů a Petr Spálený (vpravo).

PRAHA – Ocenění není nikdy dost! V pražském hotelu Paříž předával Supraphon svým interpretům zlaté a platinové desky. Jedna z oceněných, zpěvačka Petra Janů (54), naopak neocenila svého manžela.


„Petra nedávno jela do Karlových Varů a já jí řekl, že ji svezu, když je špatná vozovka. Ona mi odvětila, že než by se se mnou otravovala dva dny, tak se bude radši otravovat dvě hodiny v autě,“ vtipkoval se smíchem její manžel Michal Zelenka.

Mezi desítkou oceněných byli se svými výběry nejen Petra Janů, ale i Petr Spálený a skupina Katapult, kterou zastupoval Olda Říha. A taky několik již nežijících zpěváků jako Karel Zich, Michal Tučný, Jiří Schelinger, Petr Novák a Eva Olmerová. Kliknutím zvětšeteHerečka Bára Hrzánová si odnesla Zlatou desku Supraphonu za dvojalbum s názvem Hrdý Budžes. Na nahrávce čte z textu Ireny Douskové, který slaví velké úspěchy také v divadelní podobě.

Vydavatelství Supraphon navíc představilo nová alba edice Pop Galerie, které stojí pouhých 159 korun. Jde o kompilace hitů a nejdůležitějších písniček jednotlivých interpretů. Mezi zastoupenými zpěváky jsou Josef Laufer, Miluška Voborníková, Karel Hála, Lešek Semelka, Karel Černoch, Milan Drobný, Karel Štědrý, Josef Zíma, Laďka Kozderková a další. Písničky na svá cédéčka pro tuto edici vybírali většinou sami interpreti.


Autor: Šárka Nováková
Foto Aha!: Dalibor Puchta

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.