Ivana Gottová: Běhá po zahradě a řve z plných plic! Kvůli čemu tak jančí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ivana Gottová: Běhá po zahradě a řve z plných plic! Kvůli čemu tak jančí!

Gottová se zřejmě postarala na Betramce párkrát o pozdvižení.
Gottová se zřejmě postarala na Betramce párkrát o pozdvižení. (Lenka Hatašová)

Učený z nebe nespadl. Tohle bez pochyb pravdivé pořekadlo platí i Ivanu Gottovou (38), která už před pár lety vstoupila do vod showbyznysu nejen jako manželka multiSlavíka Karla Gotta (75), ale také jako moderátorka bulvárního magazínu Primy. Její učitelka rétoriky teď promluvila o tom, jak těžké byly Ivaniny začátky.

Představte si, že byste bez jakékoliv průpravy měli jít mluvit do televize. Jasně, od stolu v hospodě to vypadá jednoduše. Všichni si tak nějak myslíme, že se stačí usmívat a odříkat to, co běží na čtecím zařízení. Jenže mluvit bez huhňání a hlavně správně česky, popravdě umí málokdo. Je to doslova umění, které ovšem Ivana Gottová ze začátku prostě neovládala, přiznejme si to.

Na řadu tak přišla tvrdá škola, během které se manželka Mistra musela naučit správně dýchat, frázovat i změnit svou výslovnost, kterou si z Opavska přinesla poněkud upravenou. Jana Postlerová, která s Gottovou na zlepšování jejího řečnického umění neustále pracuje, v Blesku připustila, že už na začátku tušila, že ji v případě Ivany čeká obrovská dřina.

Jenže pak ji překvapilo, že Gottová se do nelehkého úkolu zakousla jako buldog a její touha se zlepšovat byla doslova obdivuhodná. Energie měla také na rozdávání. „Cítila jsem, že Ivana ji v sobě má, ale jak ji uvolnit? Využily jsme na to zahradu na Bertramce, kde Ivanka běhala a já ji nutila z plna hrdla křičet větičky a říkanky staré 85 let,“ říká Postlerová, která se tak nechtěla pro Gottovic sousedy postarala o zajímavou atrakci.

Podle ní začala společná práce s Gottovou nést ovoce a ona se rychle zlepšovala. Podařilo se jí odstranit některé špatné návyky, naučila se správně dýchat. Přesto Postlerová říká, že práce rozhodně není u konce. „Pracujeme spolu dál, to se nedá zastavit,“ uzavírá Jana, která správnému mluvení učí celou řadu dalších celebrit.





Přečtěte si
mandat
28. 9. 2014 • 19:07

Presne tak. Proc maji trpet divaci za to, ze nekdo chce moderovat za kazdou cenu a bez talentu ?????????????????????????????????????

mandat
28. 9. 2014 • 19:04

Svata pravda. Pryc s Gotovou.

mandat
28. 9. 2014 • 19:02

Presne tak a myslim, ze by ji tam brzy vyhodili.

mandat
28. 9. 2014 • 19:02

Ale jako moderatrorka by snad mela mit nejakou uroven. Srovnavat ji s nekym, kdo nemluvi a necte, to je tedy bomba. Gottova je bez talentu.

mandat
28. 9. 2014 • 19:00

Vsichni vedi, ze je tam z protekce. Mela by se stydet.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.