Klášterec se topí v slzách: Rodina se rozloučila se svým andílkem, brutálně zavražděnou Eliškou (†9) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Klášterec se topí v slzách: Rodina se rozloučila se svým andílkem, brutálně zavražděnou Eliškou (†9)

Eliška se v bílé rakvi vydala na svou poslední cestu.
Eliška se v bílé rakvi vydala na svou poslední cestu. (Aha! - David Malík, ara)

Do neskutečně tísnivé nálady se dnes ponořil celý Klášterec nad Ohří. Těsně před polednem se tam totiž v úzkém kruhu rodinném rozloučili pozůstalí s nebohou Eliškou, kterou brutálně znásilnil a zabil její strýc Roman K.

Rodina si přála neveřejný pohřeb, seznam smutečních hostů byl předem daný a nikdo, kdo na něm nebyl, se do Kostela Nejsvětější trojice nedostal. Pohřební mercedes přivezl už během dopoledne ke kostelu bílou rakev, zdobenou bílou krajkou. Pozůstalé vítal ve dveřích farář, který chránil deštníkem ostatní před deštěm. Nebe se totiž otevřelo a spustil se hustý déšť, který jako by symbolizoval potoky slz prolité nad zbytečně ztraceným životem nevinného dítěte.

S pohřbem pomáhalo rodině město. „Po dohodě s rodinou je město připraveno poskytnout pomoc s posledním rozloučením se zesnulou dívenkou,“ řekla před časem starostka Klášterce Kateřina Mazánková. Na pohřeb přispěli hojně i obyvatelé města, kteří, když se dozvěděli o smrti Elišky, spontánně uspořádali sbírku.

Vzhledem k tomu, že byl pohřeb neveřejný, lze jen odhadovat, co se mezi zdmi kostela dělo. Už dříve ale matka holčičky v televizi řekla, jaké písnička zazní. "Bude to písnička od Jakuba Smolíka Říkej mi táto. Tu měla Elinka nejraději. Pak také zazní Hajný je lesa pán a Dva skřítci jdou lesem," řekla Nově zdrcená matka.

Zatímco dnes byl obřad uzavřený, veřejnost by se měla mít možnost rozloučit s Eliškou o den později, kdy bude pořádána zádušní mše.



Autor:  ph

Přečtěte si
hgfcf
23. 9. 2014 • 09:55

Prasulka že jsi blbá to už vím dávno takovou luzu si držet daleko od těla . Jan Adamec ze Znojemska .

hgfcf
23. 9. 2014 • 09:45

Když přispějí někomu na pohřeb tak nebudu považovat tento finanční příspěvek za jakousi vstupenku na pohřeb malé dívenky .Vůbec mám takoví pocit že ti lidí jsou čím dál tím víc vypočitatelní takovým lidem ani nevěřím jejích oblíbené formulky jak je jim moc líto že nějaká dívenka přišla o život . Stejně tak ti samí co odsuzují rodinu za to že pohřeb není veřejní odsuzovali pana Rychtáře že mněl úmysl uspořádat veřejný pohřeb který pak pod velkým tlakem veřejnosti a medií udělal jen v rámci nejbližších .Je neskutečné jak jsou lidi falešní uplatní .Nedělejte s cizích pohřbu divadelní představení a běžte raději do práce vydělávat ! Jan Adamec ze Znojemska .

prasulka
23. 9. 2014 • 01:08

Mně teda ano,peníze od lidí vzít,ale na pohřeb se nesmí??!Hlavně proč se nesmí??!!

buban
22. 9. 2014 • 19:30

Tak proč to neuděláš?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.