Brutální tajemství Aloise Švehlíka (75): Otec tyran ho donutil k zoufalému činu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Brutální tajemství Aloise Švehlíka (75): Otec tyran ho donutil k zoufalému činu!

Alois Švehlík prožil fyzické týrání v rodině.
Alois Švehlík prožil fyzické týrání v rodině. (Deník Aha! 18.09.2014)

Podlitiny po celém těle, hrůza a pláč! To vše v dětství pravidelně zažívala hvězda seriálu cesty domů Alois Švehlík (75). Otec ho bil tak moc, že dokonce utekl z domova.

„Bál jsem se třeba přijít domů mokrý ze sáňkování. Brečel jsem už předem,“ zavzpomínal herec na těžké dětství. „Měli jsme doma korkové linoleum, které bylo vždycky vyleštěné. Při facce jsem po něm lítal jako hadr na holi. Dvakrát jsem ale dostal nářez, kdy jsem měl pocit, že mi jde o život,“ svěřil Švehlík s tím, že fyzickým trestům neunikl ani jeho bratr Jaroslav (†42).

Otec cholerik
„Brácha prý ale dostával víc než já. Oba jsme taky, každý v jiném čase, utekli z domova. O bráchovi dokonce psaly noviny, výstřižek jsem měl tenkrát od babičky. Bylo mu asi jedenáct, ujali se ho nějací bezdětní lidé, ale odkud přišel, nepátrali. Byl u nich asi dva měsíce,“ svěřil se v jednom z rozhovorů Švehlík, kterého otec nejčastěji bil šňůrou od žehličky. Přestože měl pravidelně zarudlé podlitiny po celém těle, snažil se ho chápat. „Byl cholerik a měl v sobě běsy,“ prozradil.
I když herec zažil v dětství peklo, sám ani na jedno ze svých třech dětí nikdy ruku nevztáhl.

Syn David: Tátu dětství poznamenalo
„Myslím, že je táta poznamenej svým dětstvím a vztahem k otci, který byl autorita par excelence, kdy se ještě ta autorita prezentovala nějakou silou. A nepochybně to zafungovalo tak, že si řekl, že to, co jsme my zažili v dětství, vy zažít nesmíte,“ řekl v dokumentu ČT Neobyčejné životy o otci syn David (42), který v současné době řeší v seriálu Života a doba soudce A. K. podobné případy domácího násilí.


Rodinné prokletí jménem rakovina
Z tyrana na milujícího rodiče se změnil Švehlíkův otec až u lůžka umírajícího syna Jaroslava. „Tatínek tam přijel z Pardubic. Já tam byl dřív. Otec se málem zhroutil. Když jsme ho viděli, tak už to bylo špatný. I maminka byla moc špatná, chudinka. Otec byl zdrcený. Když jsme odešli, podlomily se mu nohy. Musel jsem mu pomoct,“ zavzpomínal herec na čtyři dny před smrtí bratra Jaroslava, který zemřel v březnu 1973 na rakovinu kůže.  Se zákeřnou chorobou bojoval i sám Alois. Loni podruhé po sedmi letech prodělal rakovinu štítné žlázy. Měl nádor velký jako vejce a půl roku nemluvil.



Přečtěte si
dandova
18. 9. 2014 • 11:35

Taková byla doba, nikdo se tím nezabýval.

pavucinka
18. 9. 2014 • 10:52

Npatrně lépe se to řeší, ale žena se nesmá stydět zavolat si pomoc. Dříve bývala podezřelá, že chce "body" k rozvodu. Bývalo to ještě těžší, nebyla žádná organizace jako Bílý kruh,ap. Jenže někdy i po ropzvodu dochází k pokračování v podobě psychošikan a nátlaku na majetek, včetně uplácení advokátů. Až tak daleko může zajít mstivý druh psychopata a málokdo to pochopí a těžko hledáte obranu,m protože modřiny už nemáte.

1pravda1
18. 9. 2014 • 09:27

Maminku taky mlátil, že neudělala nic, když se malého kluka ujali cizí lidé? Co je to za maminku, co nechá mlátit děti až jedno uteče, měla utéct taky i s dětmi.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.