Herec Petr Vacek (49) doplatil na 11 let starou chybu! Do konce života bude trpět | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Herec Petr Vacek (49) doplatil na 11 let starou chybu! Do konce života bude trpět

Jana Adamcová s dětmi a Petr Vacek
Jana Adamcová s dětmi a Petr Vacek (Aha! - Daniel Černovský)

Sportem k trvalé invaliditě. Tohle heslo, které rádi používají hospodští povaleči snažící se vyhnout nežádoucí fyzické aktivitě, podle všeho dokonale sedí na herce Petra Vacka (49). Ten si totiž nadšením pro sport podle všeho přivodil vážné zdravotní problémy.

Vše začalo v roce 2003, kdy se Vacek (tehdy 38 let) rozhodl běžet proslulý Pražský mezinárodní maratón. Ten sice zvládl, ale následky jsou katastrofální. Těsně po závodu tehdy webu idnes.cz přiznal: "Tušil jsem, že se mi zboří klenby chodidel a budou mě bolet kyčle. Ale přidala se i bolest v kolenou, s tím jsem vůbec nepočítal. Cítil jsem každou kostku, bylo to šílené!"

Těch 42 kilometrů bylo zkrátka poslední kapkou, tělo dalo brzy herci vědět, že tentokrát to vážně přehnal. S odstupem let proto přiznává, že běhat po Praze byl tehdy zatraceně špatný nápad. "Zodpovědně říkám, že běžet 42 kilometrů po dláždění je ta nejhloupější věc, co člověk může podniknout. Jsem toho živým důkazem. Vyběhal jsem si artrózu v obou kolenech.“ Řekl webu týdeníku Sedmička Vacek, kterého od té doby trápí klouby a má i jiné bolístky. Přesto mu úsměv z tváře nemizí…

Autor:  ph

Přečtěte si
beladona
22. 9. 2014 • 22:28

fortun no já nevím, ale v 52 jsou ženské snad pořád pěkné a sportují, problém je asi ten, že na to, aby měly osobního trenéra nemají peníze a tak se levnejš a úplně zbytečně devastují na aerobiku nebo salze a zrovna tyhle aktivity jim moc nepomůžou.Postavu jim to moc netvaruje a spíš než tuky spalují glykogen z jater a tak ani nehubnou. Jo a pak se s kolenama nehnou

beladona
22. 9. 2014 • 22:20

gaysknirem on hovoří jasně o artróze a u té je příčin mnoho a nemusí jí být postižen jen starý jedinec.

gaysknirem
22. 9. 2014 • 15:43

Artroza je degeneratrivní nemoc, tedy přichází s věkem. Artritida je naopak nemoc, kterou mohou mít i děti. je to zánětlivé onemocnění kloubů. Zjiš%tuje se HBL 27 v krvi, tedy sklon k zánětlivosti a poté je nejlepší magnetická rezonance. Jinak vám mohou věšet bulíky na nos, zvláštěv pozdějším věku. Mně od 30 roků do 60 roků, než mně byla stanovena správná diagnoza. Samozřejmě nyní mám už i tu artrozu a náběh na osteoporozu ale hlavní problém je artritida. / může být různého druhu, například psoriatická artritida, která souvisí s lupenkou, atd/ Ve třiceti letech s etomu praktická lkékařka usmívala, pak bylo údobí klidu a v padesáti jsem se nemohla rok téměř vůbec hýbat......Nečekejte zázraky, léčí se to jen analgetiky a výživou kloubů jako je vitamin D a vápník.

gaysknirem
22. 9. 2014 • 15:38

Někdo,kdo je základem zdravý se systematicky devastuje, a je na tom nakonec hůře než nemocný , který je obdařen rozumem.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.