Kde vaří slavní: Proč nemá bordelářka Bára Nesvadbová v kuchyni skříňky? A jak to vidí architektka? +RECEPT
Zajímá vás, jak vypadají kuchyně českých celebrit? Kdo dává přednost luxusu a kdo naopak stylové kuchyni s nábytkem jako po babičce? Opět jsme zvonili u známých osobností a zjišťovali, jak to u jejich plotny vypadá. I tentokrát jsme požádali odbornici, vyhlášenou bytovou architektku Zuzanu Matelovou, která jejich »království« ohodnotila.
Bára Nesvadbová (39)
V kuchyni s obrovským modrým stolem tráví mnoho času. Nikoliv však vařením. „Jsme spíš na saláty, a tak tomu vaření tady moc nedáme. Maximálně tady pečeme jednou za rok vánoční cukroví. Za to tady ale píši své knihy,“ uvedla. Zvláštností její kuchyně je naprostá absence skříněk. Veškeré nádobí má uložené jen v policích. „Není to styl, prostě potřebuju vědět, kde co je. Jsem bordelářka, určitě bych věci jen tak naházela do šuplíků a nenašla pak ani hrneček.“
Přísným okem architektky
+ Kuchyně je řešena velice dynamicky (britsky) co se použitých barev týká. Prostor je řešen velkoryse a tak je tu i dostatek pracovních ploch. Uspořádání je řešeno celkem logicky.
- Pro mne jsou rozhodně mínusem otevřené úložné plochy, které jsou háklivé na pořádek, a uspořádání. Je vidět, že kuchyně je používána často a s chutí.
Mandlové špagety
Potřebujete: sůl, 50 gramů másla, 2 kelímky kysané smetany, 4 až 5 stroužků česneku, 200 gramů šunky, jeden balíček špaget, kari koření, jeden balíček mandlových lupínků.
Postup: Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Na másle krátce opražíme mandlové lupínky. Přidáme drobně sekaný nebo prolisovaný česnek, osolíme, okořeníme kari kořením a prohřejeme se smetanou. Na nudličky si nakrájíme šunku a posekáme čerstvé bylinky. Na talíře dáme porci špaget, přelijeme česnekovou smetanou a hustě posypeme připravenou šunkou s bylinkami. Výborná je pažitka, petrželka, bazalka, majoránka, řeřicha. Záleží na chuti. Mandlové špagety ihned podáváme.