Rakovina 
Heleny Růžičkové a jejích 7 dalších smrtelných nemocí! Léčit se nemohla... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Rakovina 
Heleny Růžičkové a jejích 7 dalších smrtelných nemocí! Léčit se nemohla...

Lékařka plzeňské nemocnice Ivana Pavlíková.
Lékařka plzeňské nemocnice Ivana Pavlíková. (Foto: Aha! - ara)

Neléčili ji! V nemocnici Heleně Růžičkové (†67) zmírňovali jen projevy rakoviny. Nebojovala ale jen s metastázemi. Život herečky v nemocnici ohrožovalo i dalších 7 nemocí, které ji mohly kdykoliv připravit o život.

„Přišla k nám v srpnu v roce 2003 s vážným, velice pokročilým nádorovým onemocněním. Byla k nám přeložena po neúspěšné operaci na gynekologické klinice a plánovali jsme u ní chemoterapii. A to takovou, která by zmírnila projevy tohoto nádorového onemocnění. Nekladli jsme si za cíl ji vyléčit, protože byla v takovém stadiu onemocnění, kdy to ani nebylo možné,“ prozradila hereččina lékařka z plzeňské nemocnice Ivana Pavlíková.


Komplikace
Lékařům navíc komplikoval léčbu i její hodně špatný zdravotní stav. „Byla to situace poměrně složitá a závažná, protože netrpěla pouze nádorovým onemocněním, ale měla spoustu interních problémů, z nichž každý se mohl stát smrtelným,“ překvapila v dokumentu Příběhy slavných hereččina lékařka. Trápila ji cukrovka, trombóza v nohou i srdce...
Peklo na zemi
Růžičková byla ale obrovská bojovnice. A přes všechny komplikace, kardiostimulátor na srdci, 27 chemoterapií a nesnesitelně mučivé bolesti bojovala až do konce. I když to bylo peklo na zemi. „Bylo to hrozný. Vzala si bílou halenku a za chvíli byla celá od krve, protože tkáň už byla úplně černá,“ zavzpomínal se slzami v očích hereččin kamarád Václav Glazar (61).  „Už tam vevnitř nefungovalo kde co. A navíc ty její obrovský návaly vody. Když má někdo rakovinu a vyčerpávají mu vodu z těla, která se tam tvoří, a odsajou mu 2, 3, 4 litry, tak se říká, že ten člověk měl už velký bolesti. A jí pak třeba odsáli až 27 litrů. Každá noha vážila 50 kilo... To bylo neuvěřitelný,“ dodal.

O nejslavnější roli Heleny Růžičkové – Marii Škopkové – čtěte i v knize Slunce, seno, 30 let!Znovu na novinových stáncích 134 stran + DVD pouze za 69 Kč
7 smrtelných komplikací

Srdeční selhávání
Těžká cukrovka
Plicní embolie
Trombóza dolních končetin
Těžce nedokrvené nohy
Angiopatie (onemocnění cév)
Vředy po žloutence



Přečtěte si
ochcallis
14. 9. 2014 • 15:04

nemoci má každý, hlavně nechodit k doktorovi ten si na vás naúčtuje na pojišťovnu i to co nemáte

lambrika
14. 9. 2014 • 13:33

ani diskuse o 2 759 komentářů už ji nevzkřísí , tak vo co go ?

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.