Kde vaří slavní: Fanánkova kuchyně skrývá nebezpečí i naprostou vychytávku! Jak to vidí architektka? + RECEPT | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Kde vaří slavní: Fanánkova kuchyně skrývá nebezpečí i naprostou vychytávku! Jak to vidí architektka? + RECEPT

Fanánek bydlí ve stylové krkonošské chalupě a podle toho vybavení vypadá.
Fanánek bydlí ve stylové krkonošské chalupě a podle toho vybavení vypadá. (Foto: Aha! - Martin Pekárek, koláž Ahaonline.cz)

Zajímá vás, jak vypadají kuchyně českých celebrit? Kdo dává přednost luxusu a kdo naopak stylové kuchyni s nábytkem jako po babičce? Opět jsme zvonili u známých osobností a zjišťovali, jak to u jejich plotny vypadá. I tentokrát jsme požádali odbornici, vyhlášenou bytovou architektku Zuzanu Matelovou, která jejich »království« ohodnotila.

Lou Fanánek Hagen (48)

Krkonoše kam se se svou novou manželkou odstěhoval, si oblíbil už jako malé dítě. „Nepotřebuju mít luxusní kuchyni, tu, co máme je naprosto dostačující. Vyzdvihl bych kamna, takzvaný měděnec, což je nádoba, ze které je možno kdykoli načerpat horkou vodu na čtyři kafe.“


Přísným okem architektky

+ Chatový styl kuchyně.
- V daném prostoru, který je přeplněn dekorem dřeva působí stísněným dojmem. Problematické je vyvýšené pódium, které může způsobovat nebezpečné situace. Především v kombinaci s mladšími, popřípadě staršími členy rodiny. Jednodušší hladší dekor kuchyně by nechala lépe vyniknout dominantním kachlovým kamnům.
Hagenův recept: Bůčková bašta

Potřebujete: mleté nové koření, 4 vejce, mletý černý pepř, muškátový oříšek, 600 gramů prorostlého bůčku, 1/2 lžičky soli, kelímek smetany nebo šlehačky.

Postup: Libovější bůček umeleme, smícháme s kořením, solí, vegetou, vejci a šlehačkou. Necháme alespoň 4 hodiny uležet v ledničce. Pořádně pomastíme alobal sádlem, vložíme ho do chlebíčkové formy a naplníme masovou hmotou. Pečeme pomalu asi 3/4 hodiny. Přikusujeme chléb nebo jako přílohu dáváme brambory.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.