Noční můra Pavla Nového (66): Oslepl! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Noční můra Pavla Nového (66): Oslepl!

Na vlastní oči si Nový zakusil, jaké to je, když člověk přestane vidět.
Na vlastní oči si Nový zakusil, jaké to je, když člověk přestane vidět. (Foto Aha! – David Kundrát, David Malík, ara)

Tohle není žádný vtip! Pavla Nového (66), který se dostal ze zákeřné západonilské horečky, postihla ještě jedna tragédie. Během natáčení dětského filmu oslepl! Kvůli nepozornosti filmových osvětlovačů neodehrál ani večerní představení v divadle... Milované herectví se pro něj načas stalo noční můrou.

Běžně se s nevidomými setkává na ulici. Nikdy si ale herec nepomyslel, že i on se bude s podobnými problémy jednou potýkat. A už vůbec, že k nim dojde při práci.  „Bylo mi kolem čtyřiceti, když mě oslepili filmařští osvětlovači na jednom dětském filmu. Rozbil se filtr, který je před výbojkovou lampou, a oni na nás svítili dál. Večer jsem měl představení, které jsem už nemohl odehrát. Tak mě pálily oči,“ řekl Aha! Nový s tím, že z natáčení okamžitě zamířil do nemocnice, kde mu »zalepili« oči mastí a zavázali.


„Domů z nemocnice mě vedla žena, a i když jsem měl oči zavázané, bolely mě i zářivky na ulici. Sice jsem neviděl, ale cítil jsem je,“ vzpomíná herec s tím, že během tří dnů v úplné tmě se bál, jestli se mu zrak vrátí.  „Bylo to blbé. A kdybych to měl říct na plné pecky, stálo to za h…o,“ konstatoval herec, když kolemjdoucím na ulici prodával drobné předměty na pomoc nevidomým v rámci charitativní akce Světluška.

Už byl i na vozíku
Před sedmi lety se Pavel Nový horko těžko dostával z vážného onemocnění takzvané západonilské horečky, která ho připoutala na invalidní vozík. Hýbat mohl jen očima. Díky dlouhodobé fyzioterapii se nakonec v kladrubské léčebně postavil znovu na nohy. Postupně odhodil i berle a hůl. S následky se ale potýká dodnes.



Přečtěte si
marie60
6. 9. 2014 • 11:40

Koncem léta 2007 po dovolené na Kypru Pavel Nový zkolaboval a posléze u něj diagnostikovali západonilskou horečku, která napadá celý nervový systém včetně mozku. V důsledku toho se herec nemohl vůbec hýbat, ani mluvit. „Byla to zatím moje nejtěžší zkouška. *** Ba právě naopak, že byl otužilý, tak se z téhle nemoci dostal. Mohl zemřít a nebo i zůstat na vozíku.

ochcallis
6. 9. 2014 • 10:59

Fortun to víš umělci

tuzex
6. 9. 2014 • 01:06

Ty blbá krááááávo, díky tomu, že je otužilej, to tak dobře zvládl

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.