Tajemství nového domu Postráneckého alias vinaře Pavlíčka: 200 000 Kč za omšelý nábytek! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Tajemství nového domu Postráneckého alias vinaře Pavlíčka: 200 000 Kč za omšelý nábytek!

Úprava dvorku zaměstnala několik lidí na pět dní. Dlažba na dvoře je nově položená. Zařídit dům trvalo víc jak týden
Úprava dvorku zaměstnala několik lidí na pět dní. Dlažba na dvoře je nově položená. Zařídit dům trvalo víc jak týden (Foto Aha! – Karel Kopáč, Slávka Červená, FTV Prima)

Realizačnímu štábu dal pořádně zabrat! Václav Postránecký (70), který hraje vinaře Pavlíčka, dostal jako jediná hvězda nového seriálu nově zařízený dům. O nějakém luxusu se ale mluvit nedá. Všechno je to z druhé ruky, i tak ale ařízení vyšlo na 200 tisíc korun.

Aby mohl Postránecký vůbec hrát, pronajali kvůli němu v jihomoravských Dolních Dunajovicích celý domek. „Interiér domu Pavlíčka je od nás kompletně zařízený. A to od koberců po nábytek,“ prozradil Aha! lokační manažer seriálu Ondřej Havlík, Společně s rekvizitáři nedělal několik dnů nic jiného než, že sháněl starý nábytek.

„Aby bylo zařízení autentické, vše muselo být zařízené ve stylu šedesátých až devadesátých. A tak byly věci nejen z rekvizit, které jsme měli, ale také z bazarů. Spousta jich je i od místních lidí, kteří s námi spolupracují a sami různé věci nabízejí,“ prozradil manažer. Podle informací Aha! vyšlo zařízení interiéru na 200 000 Kč.
Dům Postráneckého, ale nedal zabrat jen vybavením jeho vnitřku. Upravoval se i dvůr. „Musela se položit nová dlažba a štěrkem vysypat příjezdová cesta u vrat,“ svěřil Havlík. „V Dolních Dunajovicích se totiž točí interiéry. Venkovní scény hrajeme v jiné vesnici u penzionu Vinařský dům nad kostelem v Pavlově. Tam je taky štěrk, tak abychom vyjížděli z vrat po stejném povrchu,“ vysvětlil manažer. Aby na sebe dva domky navazovaly interiérem a exteriérem, v Dunajovicích museli rozdělit i okenní tabulky.

Nájem za »babku«
Ani za pronájem domu se neplatili statisíce. Majitel domu v době natáčení nemovitost neobýval a z toho, že si jeho baráček zahraje v seriálu, byl nadšený. Nájem se tedy pohybuje v řádech tisíců za měsíc.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.