VIDEO Varování meteorologů: Čekají nás vichřice, příšerná horka a záplavy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

VIDEO Varování meteorologů: Čekají nás vichřice, příšerná horka a záplavy!

Bude takhle v roce 2050 vypadat celý svět?
Bude takhle v roce 2050 vypadat celý svět? (Profimedia.cz)

Životní prostředí se horší od roku, a proto meteorologů přišli s děsivým scénářem toho, jak by to na naší planetě mohla vypadat v případě, že globální oteplování bude neustále pokračovat. Scénář pro rok 2050 je vskutku neutěšený…

Pracovníci Světové meteorologické organizace (WMO) tak vytvořili tak fiktivní prognózy pro počasí na celém světě. K prezentaci děsivých výsledků si vybrali summit OSN o klimatu konající se na konci září.

Podle tajemníka WMO Michela Jarrauda mají studie podávat přesvědčivý obraz toho, jak by mohl vypadat život na naší planetě, pokud se zvedne teplota. Toho se odborníci obávají. Průměrná teplota zemské atmosféry by mohla vzrůst o 4 °C do konce tohoto tisíciletí.

Zvyšování teploty bude do budoucna přinášet i více katastrof – od extrémních období sucha, tajfunů, orkánů, záplav či vln nesnesitelného vedra. „Je čas změnit směr a zajistit lepší budoucnost,“ říkají odborníci, kteří chtějí bojovat hlavně za snížení emisí skleníkových plynů.

Přečtěte si
prroud
5. 9. 2014 • 13:52

A zase klasicky lzi ve kterejch jde jenom o prachy za kazdou cenu!!!Prasule zadarmo se jenom hrnou na klimatickejch danich!!!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.