Vyhozený Rychtář se předvedl: Hysterie nebo sexuální úchylka? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Vyhozený Rychtář se předvedl: Hysterie nebo sexuální úchylka?

Do Ivetina domu se Rychtář už nevrátí. Zabydlel se v Říčanech, kde venčí svého psa.
Do Ivetina domu se Rychtář už nevrátí. Zabydlel se v Říčanech, kde venčí svého psa. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák, Marek Pátek, Pavel Machan, ara)

Je snad fetišista? Vdovec Josef Rychtář (56) měl při nečekaném opuštění domu Ivety Bartošové (†48) jednu podmínku: Odnést si Ivetino oblečení a boty! Podle renomovaného psychologa mu věci nepomohou překonat smutek nad ztrátou zesnulé manželky, ale mohla by to být i sexuální úchylka.

Když vdovec naposledy zamknul zpěvaččin dům v pražské Uhříněvsi, neodcházel s prázdnou. Jednou z podmínek při vyjednávání s rodinou Ivetina syna Artura Štaidla (17) bylo, že si odnese i manželčino oblečení a boty.

„Může to být fetišismus, ale ten by se u něho projevil už dříve,“ okomentoval pro deník Aha! psycholog Jeroným Klimeš. Rychtářovo chování podle něho zavání spíše teatrálností. „Nazýváme to hysterie, při které člověk dává na odiv svůj smutek a slzy. Ve skutečnosti je to lítost nad sebou samým a ztráty své společenské pozice,“ upřesnil Klimeš. „Pro takovou osobu je nejdůležitější být vidět. Nejhorší by pro něj bylo neexistovat,“ míní psycholog.
Nabízí se i otázka, zda Rychtářovi nemohou věci po Ivetě nějakým způsobem pomoci vyrovnat se s náhlým odchodem milované osoby. „Především mu to pomáhá vyrovnat se s vlastní bezvýznamností. Je to snaha dohrát divadlo až do konce. Dokonce se mi zdá, že neroní slzy nad ztrátou manželky, ale nad blížícím se koncem na výsluní veřejnosti,“ dodává psycholog Klimeš. Sexuální úchylka
Fetišismus je erotické zaměření na určitý druh předmětů. Nejčastěji to bývá spodní prádlo, silonky a dámské boty. Někteří fetišisté uspokojují svoji vášeň tak, že pozorují a líbají své fetiše a sami se přitom ukájejí. Jiní mohou spát se svou partnerkou, jen pokud má během pohlavního styku na sobě jejich oblíbené předměty nebo jsou alespoň v jejich zorném poli.

A co říkají na vdovcovo chování Ivetini slavní sousedé? Podívejte se do galerie!



Přečtěte si
podlesni
29. 8. 2014 • 21:50

On doufá, že si je nějakej další úchyl za drahý peníze koupí...

ferdinand6
28. 8. 2014 • 22:58

Je omezený a neomalený a ..... konečně vypadl!

ferdinand6
28. 8. 2014 • 22:56

Nemá ta co dělat, vyfičel by s polišema za zadkem. Štaidl není tak hloupý

ferdinand6
28. 8. 2014 • 22:55

Máte pravdu, je to fakt zmetek.

ferdinand6
28. 8. 2014 • 22:54

Baba ho z rodinné vily měla vykopnout dávno. Nechat se týrat od takového pablba a ještě ho na zděděném majetku nechat postavit nějakou kuču, její hloupost.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.