Fotku dítěte na kreditní kartu? Žádný problém! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Fotku dítěte na kreditní kartu? Žádný problém!

Na kreditní katu si budete moci dát třebai fotku svého syna.
Na kreditní katu si budete moci dát třebai fotku svého syna.

PRAHA – Banky se rozhodly, že si jejich klienti budou moci nechat natisknout na lícovou stranu své platební nebo kreditní karty obrázek, který chtějí. Na kartách se tak mohou začít objevovat fotky psů nebo dětí. Projekt by měly během letošního roku rozjet Komerční banka a ČSOB.

Karty s osobními motivy se staly už velkým hitem v zahraničí. Za vyrobení karty klient zaplatí mírný poplatek, podle bank ale dostane jako protiváhu určité klientské výhody. „Spuštění pro naše dlouhodobé klienty chystáme v květnu, masové rozšíření by pak mělo nastat o letních prázdninách,“ řekl mluvčí ČSOB Milan Tománek.

Lidé si ale na karty nebudou moci dát cokoliv. Pokud by si chtěl některý z klientů nechat natisknout na kartu pornografickou fotografii nebo fotku své nahé přítelkyně, bude mít smůlu. Stejně tak, pokud bude chtít držitel karty vyobrazit na svou »kreditku« některé z uměleckých děl. „Budeme mít dvě hlavní kritéria. Prvním je decentnost a druhou podmínkou je, aby nedošlo k porušení autorských práv,“ uvedl Tománek.

24.2.2007

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.