Ivetina fenka Gejša byla utracena přesně tři měsíce po smrti paničky: Kdo tak rozhodl? Známe podrobnosti... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Ivetina fenka Gejša byla utracena přesně tři měsíce po smrti paničky: Kdo tak rozhodl? Známe podrobnosti...

Fenka Gejša byla utracena přesně tři měsíce po smrti paničky.
Fenka Gejša byla utracena přesně tři měsíce po smrti paničky. (Foto Aha! – Marek Pátek, Pavel Machan, Jiří Pitrof, ara)

Do poslední chvíle se ji snažil udržet při životě! Josef Rychtář (56) fenku Ivety Bartošové (†48) ale nakonec musel utratit! Přesně tři měsíce po smrti zpěvačky dostala smrtící injekci. Vdovec je na dně...

Záhy po Ivetině smrti ochořela i Gejša. Našli jí nádor na mléčných žlázách. Třináctiletý rhodéský ridgeback se po operaci dobře zotavoval, ale během měsíce se objevil nádor nový. Druhou operaci by už nepřežila.

„Dokud na tom bude dobře, nebude mít bolesti, tak ji neutratím,“ přísahal Rychtář s tím, že pes je jediné, co mu po Bartošové zbylo. Jenže v den, kdy uběhly tři měsíce od tragické události, ukončil její trápení.

„Odpoledne začala silně krvácet a táta ji musel okamžitě odvézt na kliniku. Měla silné bolesti. Veterinář rozhodl, že už není jiné řešení,“ potvrdil Rychtářův syn Honza (27) s tím, že otec je na tom psychicky zle.

V úterý 29. července od rána běhal mezi hřbitovem a kolejemi, aby uctil památku své ženy, a pak přišla další rána. „O to smutnější bylo, že se to stalo přesně tři měsíce ode dne, kdy zemřela Iveta. Táta je zdrcený,“ řekl Rychtář mladší.

Smrt byla jasná

Když ke konci června zjistili lékaři psovi nádor, dávali mu půl roku života, pokud by rekonvalescence po odstranění mléčných žláz šla dobře. S dalším nádorem ovšem nikdo nepočítal. I přes veškerou péči Rychtáře a kamaráda Standy odešla fenka za svou milovanou paničkou.

Přečtěte si
hejhej
1. 8. 2014 • 23:01

kriona: Máš pravdu, všude AHAci cpou ten odporný ksicht dědka Rychtáře.Pes je pěkný, tlama Rychtáře odporná.

hejhej
1. 8. 2014 • 10:33

kubajakub:

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.