To Havlové (61) nevyšlo: Mamince Markétě (†91) nestihla splnit poslední přání... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

To Havlové (61) nevyšlo: Mamince Markétě (†91) nestihla splnit poslední přání...

Dagmar Havlová pohřbila maminku.
Dagmar Havlová pohřbila maminku. (koláž Ahaonline.cz)

Až po sedmi měsících se objevila na veřejnosti informace, že před koncem loňského roku zažila bývalá první dáma Dagmar Havlová smutnou rodinnou událost, když v Léčebně dlouhodobě nemocných na Vysočině zemřela její matka Markéta Veškrnová. Stará paní opakovaně poukazovala na to, že se o ni dcera příliš nestará.

Měla bolesti

Paní Veškrnová na tom již v posledním období před smrtí nebyla zdravotně nejlépe, což se není, vzhledem k jejímu věku, co divit. "Zdraví moc v pořádku není, moc mě bolí nohy. Od kotníků po kolena, moc špatně se mi chodí. Jsem neustále strašně unavená," postěžovala si maminka Havlové před rokem v srpnu Blesku. Na LDN ji převezli po léčbě v brněnské nemocnici, a od té doby stařenka čekala, až si ji vezme Dagmar do domácí léčby.


Všechno si platila sama

Maminka Dagmar Havlové žila v léčebně, kterou jí zařídil manžel její druhé dcery Evy, na své vlastní náklady. A tak v podstatě veškerý příjem z důchodu investovala do svého pobytu v zařízení. "Je to tady strašně drahé a zdravotní pojišťovna nic nepřispěje. Všechno si musím platit sama," svěřila se paní Markéta. A stále čekala, až dcera Dagmar dokončí úpravy pražské vily, aby si ji mohla vzít zpět domů, kde dříve pobývala. Marně...
Havlová si maminku chtěla vzít zpět domů...

V tom smyslu se vyjádřila i Havlová skrze svého mluvčího na sociální síti. "Vzhledem k tomu, že maminka paní Havlové nemůže chodit do schodů, byla dočasně na doporučení své lékařky umístěna do pečovatelského zařízení. Jakmile bude plošina, kterou nechala paní Havlová ve svém domě vyrobit, dokončena, vezme si opět maminku k sobě domů."
...ale nestihla to

Nakonec k tomu ale nedošlo a stará paní Veškrnová se nedočkala. Byla uložena do brněnského hrobu vedle svého muže Karla Veškrny (†78). O náležitosti pohřbu se postarala Havlová osobně. "Bylo na ní vidět, že je moc smutná. Mamince objednala katolický pohřeb a dorazila na něj celá jejich rodina, včetně obou sester," prozradila pracovnice pohřební služby.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.