Michael Kocáb o oslavách svých 60. narozenin: "Kašlu na to!" | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Michael Kocáb o oslavách svých 60. narozenin: "Kašlu na to!"

Michael Kocáb
Michael Kocáb (Foto Aha! - Martin Hykl, David Kundrát, ara )

Skladatel, zpěvák, bývalý politik a podnikatel Michael Kocáb je prý natolik vytížen prací, že neplánuje oslavu svých šedesátin, které připadají na 28. července. Za nejlepší věc spojenou s jeho životním výročím považuje vydání kompilace svých nahrávek.

"Nechci se nikoho dotknout, ale nejsem slavoman, který by si myslel, že životní jubileum se nemůže konat bez toho, aby se s ním radoval celý národ. Takový člověk si to ohlídá sám, ale já mám práci a kašlu na to," řekl v rozhovoru s ČTK Kocáb.

Kocáb, který byl mimo jiné ministrem pro lidská práva a národnostní menšiny a na počátku 90. let jedním z iniciátorů odchodu sovětských vojsk z území bývalého Československa, vedle hudebních aktivit stále sleduje mezinárodní politickou situaci, aktuálně na Ukrajině.

"Jsem zděšený postupem Ruska a naprosto odsuzuji intervenci na Krym. Je to podle scénáře jako od Hitlera, zejména mám na mysli anšlus Rakouska. Pokud se Putin nestáhne z Krymu, je to okupant a agresor. Velice kritizuji premiéra (Bohuslava) Sobotku za jeho neuvážené výroky směrem k eventuálnímu rozmístění sil NATO v České republice. My přece nemusíme řešit, jestli tady chceme nebo nechceme vojáky NATO, vždyť jsou tady dávno rozmístěni v podobě naší vlastní armády," uvedl.

Přečtěte si
anezat
13. 6. 2014 • 16:13

Přestože ho nemusím vůbec, v tomto směru má pravdu. Kdyby to slavil, vyšly by jeho fotky, jak je v podnapilém stavu atd. A on už vypadá odporně i když je střízlivý.

mandat
13. 6. 2014 • 15:40

Rodina se od nej odtahla, nechal svoji manzelku sedet kvuli takove pelesnici a ted to ma. Je to nenapravitelny blb.

mandat
13. 6. 2014 • 15:38

Po revoluci se dost angazoval. Bez nej by ruska vojska hned tak neodesla. Ale ted nam totalne zblbnul.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.