Jak si žijí naši ministři? Vila za 65 milionů i luxusní byt v Praze! VELKÝ PŘEHLED | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Jak si žijí naši ministři? Vila za 65 milionů i luxusní byt v Praze! VELKÝ PŘEHLED

Andrej Babiš  a jeho vila v Průhonicích.
Andrej Babiš a jeho vila v Průhonicích. (Zdroj údajů o nemovitostech a odhadů jejich hodnot: Český úřad zeměměřičský a katastrální, ceskereality.cz)

Do vlády šli s nabitým programem a chutí pracovat. Ještě že mají útulná obydlí s veškerým komfortem, aby si po »šichtě« odpočinuli. Aha! vybralo bejváky šesti ministrů vlády Bohuslava Sobotky, kteří si dle katastru žijí nejlépe. Pokochejte se jejich nemovitostmi!

Andrej Babiš (59): ANO, ministr financí
Cena 65 milionů korun

Miliardy za plotem
Velikost vily a zahrady, která ji v Praze-Průhonicích obklopuje, oslní každého, kdo na ni pohlédne. To se však jen tak někomu nepodaří – je obehnána vysokým plotem. To aby ministr ochránil partnerku Moniku (39) a jejich dvě děti. Právě dcera Vivien (13) kdysi prohlásila, že z okna své ložnice vidí dům bodyguardů.

Majitel si podobný luxus dovolit může – Andrej Babiš je totiž dle časopisu Forbes druhým nejbohatším Čechem s majetkem 40 miliard korun. Časopis Týden mluví o až 140 miliardách. Odpověď však ze samotného Babiše nedostanete; o majetku se baví jen velmi nerad a říká, že jde o »virtuální částky«.

Svatopluk Němeček (42) : ČSSD, ministr zdravotnictví
Cena 10 milionů

U nás v Beverly Hills
Až ho dostaví, tak se do modernistického objektu za miliony s manželkou Zdenkou a dětmi přestěhují. To řekl Aha! Němeček. Kromě toho, že je dům od pohledu luxusní, je zajímavé jeho umístění: v beskydské vísce Čeladná, které se říká »moravské Beverly Hills«. Kolem dokola tam totiž mají domy či hotely lidé solventní, spjatí s levicí, ať už prezidentem Milošem Zemanem či kontroverzním Stanislavem Grossem.


Antonín Prachař (51): ANO, ministr dopravy
Cena 10 milionů

Lapač sluníčka
V oblasti dopravy podnikal dlouho a úspěšně. Důkazem může být vila v Želatovicích na Přerovsku, kterou vlastní napůl s manželkou Renátou (49). O nespokojených lidech se říká, že je pálí dobré bydlo. Zrovna Prachařovi si však teplo užívají: na střechu domu si nechali nainstalovat solární panely.

Jiří Dienstbier (44): ČSSD, ministr pro lidská práva
Cena: 6,5 milionu

Bytovky pro VIP
Nikoliv dům, nýbrž byt má na pražských Vinohradech Jiří Dienstbier. A to na velmi úctyhodném místě ve velmi úctyhodné společnosti: v rezidenci Zvonařka. Odděleni od zbytku světa neprodyšnými bránami a závorami se zde ve vnitrobloku mohou Dienstbier, jeho partnerka a syn potkat například s architektkou Evou Jiřičnou, senátorkou Veronikou Vrecionovou, jejím partnerem a někdejším finančním ředitelem firmy ČEZ Davidem Svojitkou, pražskou zastupitelkou Alexandrou Udženijou a dalšími.


Richard Brabec (47): ANO, ministr životního prostředí
Cena 5 milionů

Vilka a bazének
Pravda, ve srovnání se sídlem šéfa jeho hnutí Andreje Babiše je rodinný dům, který Brabec vlastní s manželkou, maličký a skromňoučký. V sousedství Kročehlav nedaleko Kladna je však takřka dvakrát větší než ostatní domy, a navíc má na pečlivě udržované zahradě také bazén. Brabec nemovitost vlastní s manželkou.

Milan Chovanec (44): ČSSD, ministr vnitra
Cena 5 milionů

Dům pro (bývalého) obra
Zahrada s jezírky v japonském stylu na jaro a léto, útulný, ale přesto velmi prostorný rodinný dům na chladnější chvíle. Na sociálního demokrata dobré, ne? Chovanec a jeho žena navíc disponují až dvakrát větším pozemkem než sousedi v okolí jeho domu v Černicích na Plzeňsku. Jako gigant už si však v jiných ohledech nepřipadá – manželka totiž začala zamykat jejich jistě obrovskou lednici, ministr si sáhl do svědomí a za devět měsíců zhubl 65 kilo.

Popis jednotlivých nemovitostí a jejích fotky naleznete v galerii.

 



Autor:  vr

Přečtěte si
pavolpavol
10. 11. 2014 • 18:20

www.mapacelebrit.cz

ararat
7. 6. 2014 • 15:32

ano jsou to ale *** a kdo umí ten má a závistivec jenom čumí jenom zuř,třeba praskni

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.