Milouš Jakeš: Vnuk (28) zemřel kvůli němu! Lidé mu udělali trestnou uličku a mlátili ho… | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Milouš Jakeš: Vnuk (28) zemřel kvůli němu! Lidé mu udělali trestnou uličku a mlátili ho…

Milouš Jakeš připustil nepřímý podíl na smrti vnuka.
Milouš Jakeš připustil nepřímý podíl na smrti vnuka. (Foto Aha! – Alexandr Malachovský, ara)

Vůbec poprvé promluvil bývalý arcikomunista Milouš Jakeš (91) o tom, za jakých okolností zemřel jeho vnuk. Ten si podřezal loni žíly. Proč? Neunesl prý tíhu pošpiněného jména Jakeš…

„Trpěl depresemi. Už od první třídy byl, jak bych to řekl, okopánkem třídy,“ tvrdí v obsáhlém rozhovoru v Blesku bývalý generální tajemník UV KSČ. Teror prý jeho vnuk zažíval jak od spolužáků, tak od studentů. To, že nesl jméno Jakeš a jeho děda byl nechvalně známým komunistou, mu prý okolí dávalo lidově řečeno sežrat. „Šikanovali ho jak učitelé, tak i žáci, kteří mu třeba udělali trestní uličku, kopali do něj, nadávali mu,“ prozradil stále velmi aktivní důchodce.

Jeho vnuk si trauma nesl s sebou dál. Sice hrál dobře tenis, ale když slyšel místo povzbuzování pokřik: »Jakeše do koše« ztratil motivaci i chuť. Nakonec utekl raději do USA, kde se snažil stigma komunistické minulosti svého dědy ze sebe smýt. Jenže už v té době trpěl depresemi a za velkou louží byl navíc sám. Nakonec to nevydržel a podřezal si žíly. Jeho děda Milouš odmítá, že by zemřel při rvačce, jak se dříve spekulovalo. Muž, který po smrti manželky bydlí sám v obrovské vile, také říká, že kvůli jménu Jakeš trpěla a trpí celá rodina. On sám si však nepřipouští, že by někdy něco udělala špatně. Prý jen pracoval pro lidi…



Autor:  ph,Eva Pospíšilová

Přečtěte si
janakveton
2. 5. 2018 • 16:22

Jo. To bylo v tom dokumentu Milda. Říkal, že ho zabila sametová revoluce. No, ať už ho zabilo cokoliv, rozhodně to nebyl jeho děd! Lidi jsou krutí a neuvědomují si, že nikdo nemůže ani za své rodiče, natož pak za své prarodiče! Já si dovedu představit, jak na něho pokřikovali a co všechno mu dělali. V tom dokumentu řekl Jakeš několik zajímavých věcí. A jedna je ta, že dnes se omílají dokolečka dokola známé věci, neříkám, aby se na spáchané zlo zapomnělo, ale je to pořád jen o jednom. Není to objektivní. A kdo by chtěl do toho trochu té objektivity vnést, hned bude hajzl, fašista a já nevím, co všechno ještě! Takže svoboda projevu? Jo?! Možná by mě za politiku dnes skutečně nezavřeli. Ale kdybych říkala všechny své názory pořád hodně nahlas, tak bych se vší pravděpodobností dopadla podobně, jako ten Jakešův vnuk!

johanka
21. 5. 2014 • 13:01

Je mi líto mladého kluka, ale nikdo neví, proč se rozhodl skončit se životem. V každém případě jsem přesvědčená o tom, že pan Jakeš-i když přesvědčený komunista, se nemusí stydět za svou minulost tak, jako současní "politici" Protože to, co jsme za komunistů vybudovali a jaký národní majetek jsme měli - to nám ti současní "svatí" všechno vykradli.... A obyčejným lidem se za vlády komunustů žilo mnohem lépe - za nadávky děkuji předem

popocatepetl
21. 5. 2014 • 09:47

Kvůli situaci ve zdivočelých 90. letech máme dnes ledasjaká svinstva, třeba všelijaké jonáky, z nichž jsou novodobé bulvární hvězdy. Ale tohle ne. Za prvé, rodina Jakeše si celé své živobytí desítky let zajistila JEN tím, že byli Jakešovi a že Milouš byl fanatický komunista. I vnuk z toho po větsinu života profitoval. Ale pak to přestalo fungovat a on se na vlastní nohy postavit nedokázal. Nedokázal si dokonce ani změnit příjmení, což je tak banální, že to spíš ukazuje na to, že příjmení mu vůbec nevadilo a děda jen hledá jedovatou slinu, kterou by hodil na "společnost", ve které už není král. (Pardón, ve které už není zemský místodržící sovětského cara).

popocatepetl
21. 5. 2014 • 09:42

popocatepetl
21. 5. 2014 • 09:42

Jó, asi si myslel, že jeho rodina, děti a vnuci budou navždy žít jako společenská honorace, která může všechno, a že všichni z nich na to budou pyšní. ve většině případů to tak, pravda, je, třeba synek velkolupiče Maliny (který už naštěstí, po moha letech průtahů, sedí) si svého bohatství, jména a pozornosti bulváru viditelně užívá ... a bohabojné Bučkové z údajně hluboce věřící rodiny to vůbec nevadí. Ale vždycky se na to dá vymluvit ... že kluk nebo holka senedokázali postavit na vlastní nohy, protože "trpěli jménem". Vyměnit si příjmení je dnes jednodušší, než změnit SPS u auta.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.