Tragický start nového seriálu: Hartl skončil pod koly sporťáku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Tragický start nového seriálu: Hartl skončil pod koly sporťáku!

Jan Hartl zemře hned na začátku seriálu.
Jan Hartl zemře hned na začátku seriálu. (Foto Česká televize)

Bezesnou noc prožil Jan Hartl (61) a třicetičlenný štáb nového seriálu Clona. Přesně tak dlouho natáčeli jeho smrt. Tu jeho postava našla pod koly luxusního auta, a to hned v prvním díle, který můžete vidět už dnes večer.

Z výsledku natáčení akční scény, při které po srážce s autem skončí na zemi policista bez známek života, se tají dech! Tajil se i štábu. Jen herec Jan Hartl, který se v seriálu coby otec hlavního hrdiny Kryštofa Hádka (32) ohřál jen jeden díl, byl v klidu. Při děsivě vypadající nehodě ho totiž zastoupil kaskadér.

„Tuhle scénu jsme točili celou jednu noc. Točila se jen dvakrát, ale musela se s kaskadéry pečlivě nazkoušet. Měli jsme je nejen jako záskok za postavu pana Hartla, kaskadéři odřídili také zběsilou jízdu, která nehodě předcházela,“ prozradil deníku Aha! vedoucí produkce seriálu Luděk Valchar.

Dvojníků bylo na place víc. „Svoje dubléry měla i auta. Nemohli jsme si dovolit nabourat luxusní pontiacy, to by nás vyšlo draho. Srážka se nasimulovala a na místo jsme přivezli stejný typ vozu, ale už nabouraný. Půjčili jsme si ho ze servisu, sundali mu nárazník a trochu ho upravili,“ dodal Valchar.
A déšť? Ten si musel štáb vodním dělem vytvořit vlastní.

„Auto v plné rychlosti narazilo do kaskadéra, který zastoupil pana Hartla, přední sklo se roztříštilo, kaskadér letěl přes střechu auta, a tvrdě dopadl na zem. Měl jsem pocit, ze si musel minimálně zlámat obě nohy, ovšem kaskadér se po natočení záběru postavil, oprášil a v klidu odešel do cateringu na kávu,“ prozradil deníku Aha! režisér seriálu Tomáš Řehořek. Hartl si už jenom lehl na zem a zatajil dech.



Přečtěte si
Jirka1313
2. 5. 2014 • 00:22

No, to si nejsem jist. Jde to z rozpočtu ČT. Kolika procenty se podílejí "sponzoři" se můžeme jen dohadovat.

1pravda1
28. 4. 2014 • 21:57

Než sledovat nekonečné seriály a ještě jsou přerušovány spoustou reklamy, tak to se raději podívám na českou kriminálku se 7 díly Kdo mi tam vadí je Vica, naprosto se tam nehodí, neskutečně přehrává, no asi aby se chlapi měli na co dívat, ale snad nejsou všichni tak primitivní.

ban09
28. 4. 2014 • 14:18

Když už, tak z KAPES. A proč z našich? Tohle platí sponzoři filmu, pochybuju, že na to stát přispívá...

namhal
28. 4. 2014 • 12:59

Zase vyhozený peníze z našich kapec.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.