Rázlová při natáčení Zemana: V moři se topila těhotná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rázlová při natáčení Zemana: V moři se topila těhotná!

1976 Herci padají ze člunu do studeného moře... a vodou nasáklé zimníky je táhnou ke dnu!
1976 Herci padají ze člunu do studeného moře... a vodou nasáklé zimníky je táhnou ke dnu! (Foto pro Aha! – dokument ČT Třicet návratů, ara)

Šlo jim o život! Regina Rázlová (tehdy 29) a Jiří Holý (tehdy 54) při natáčení dílu Modrá světla málem utonuli ve vodách Severního moře. Herečka byla navíc ve čtvrtém měsíci těhotenství!

Poté, co jsou Hanka Bízová a Arnold Hackl postřeleni Rosemarie Fantovou, spadnou ze člunu do moře. Zimní oblečení obou protagonistů ale nasáklo vodou a táhlo je ke dnu! „Regině a Jirkovi šlo fakt o život.

Naštěstí tam byli připraveni potápěči a vytáhli je, jinak by se utopili,“ vzpomíná představitel majora Hradce Rudolf Jelínek (79). „Potápěči pak říkali, že kdyby tam ti dva zůstali déle než dvanáct minut, mohlo být po nich i z podchlazení,“ dodává herec s tím, že teplota vody byla jen 7 stupňů Celsia.

Vše ale dopadlo dobře. Regina na rozdíl od Hanky, která v chladných vlnách našla smrt, přežila natáčení Majora Zemana bez újmy na zdraví. A za pět měsíců se jí narodila krásná, zdravá holčička.


Táta Oliva je opustil
Z dcery Reginy Rázlové (66) je dnes malířka, žijící ve Francii. Přestože Adéla Oliva (37) jezdí domů poměrně často, s otcem, hercem Petrem Olivou (71) se nevídá. Představitel komunisty Karla Mutla, zastřeleného v díle Vrah se skrývá v poli, totiž odešel od Reginy, když byl Adéle pouhý rok!



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.