Herec Kopřiva alias farář Otík: Za milenky utratil balík! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Herec Kopřiva alias farář Otík: Za milenky utratil balík!

Faráře Otíka si Kopřiva zahrál třikrát a zaškatulkoval se tak na zbytek života.
Faráře Otíka si Kopřiva zahrál třikrát a zaškatulkoval se tak na zbytek života. (Foto Aha! – David Malík, ara)

Říká se, že mráz kopřivu nespálí. Herce Luďka Kopřivu (†80) však »sežehla« role faráře Otíka z Troškovy trilogie Slunce, seno... Až do konce života mu nikdo neřekl jinak! Dokonce si ho s farářem pletli.

„Při natáčení šel v pauze do auta na návsi a tam ho odchytli lidé, kteří jeli na křest. A jedna z babiček říká: Pokřtil byste nám Vojtíška? A Kopřiva odpověděl: Což o to, já vám ho pokřtím, ale bude vám to h*vno platné,“ zavzpomínal na herce režisér Zdeněk Troška (60).

Farář Otík ale Kopřivovi přinášel i užitek. V Plzni vjel do protisměru, a když ho viděl policista, bez pokuty ho pustil. „Sodoma Gomora, velebnosti, jeďte,“ reagoval podle Trošky strážník. Kopřiva faráře jenom nehrál, on se jím stal. Jak moc byl v roli věrohodný, jste mohli vidět včera na Primě.

Odmítl pohřeb!
Hrál faráře, ale nežil tak. Herec měl milenky, žárlil, utrácel za požitky. Jako služebník boží se Kopřiva nezachoval ani na konci života. I když si vlastní náhrobek zajistil už několik let před smrtí, pohřeb odmítl. Nechtěl, aby si ho lidé spojovali se smutnou vzpomínkou.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.