"Drsňák" Filip Blažek má nahnáno: Sledují ho zločinci?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

"Drsňák" Filip Blažek má nahnáno: Sledují ho zločinci?!

Filip Blažek
Filip Blažek (Foto pro Aha! – Vojtěch Hurych, Česká televize)

Vražda, která otřásla i otrlými kriminalisty! Zamordovaná byla těhotná žena, její manžel a vedle nenarozeného dítěte také tříletý syn! Takhle brutální případ včera vyšetřoval herec Filip Blažek (40) alias seriálový kapitán Pražák v epizodě seriálu Případy 1. oddělení. Scénáristé už dopředu tušili, že obrázky budou tak děsivé, že s nimi bude třeba nakládat opatrně.

„Když jsme probírali ten scénář, dopředu jsme věděli, že to malé dítě nebudeme ukazovat na moc dlouho,“ přiblížil deníku Aha! zákulisí natáčení seriálu scenárista Jan Malinda (31). „I když člověk ví, že je to jen figurína, tak je hrozné, to vidět,“ l. poodhalil Malinda Aha! práci na díle, ve kterém za bestiálními vraždami stojí arabská drogová mafie.

Při natáčení tohoto případu měl nahnáno i jinak ostřílený profík Filip Blažek alias kapitán Pražák.  „K většině případů došlo v době, že vrazi nyní už mohou být z basy venku a dívat se na nás,“ svěřil se poněkud s obavami herec v jednom z rozhovorů.

Na drsňáka Blažek trénoval

Kvůli seriálové roli se musel Filip Blažek naučit spoustu nových dovedností: „Například jak mám sejmout člověka při zatýkání, když mi utíká,“ prozradil Blažek. Jak říká, trénink proběhl i ohledně nasazování pout: „Občas se mi kolega herec vzpouzel tak, že jsem mu musel přisednout krk, pak polevil!“

Uhde má problém s krví

Drastické scény zaskočily nejenom herce, ale i Milana Uhdeho, šéfa Rady ČT. Televize se totiž rozhodla seriál reprízovat zv úterý v 10:55, tedy v čas, kdy ho mohou vidět i děti! A právě Uhde si myslí, že se jedná o kiks tvůrců programového schématu. „Já nemohu mluvit za celou Radu ČT, protože o takových věcech se rozhoduje hlasováním všech členů. Ale dle mého názoru to v pořádku zcela jistě není,“ řekl Aha! Uhde s tím, že se záležitostí bude zabývat.




Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.