Porucha erekce – zatraceně tvrdá rána mužskému sebevědomí: Promiň, dnes TO nepůjde! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Porucha erekce – zatraceně tvrdá rána mužskému sebevědomí: Promiň, dnes TO nepůjde!

Žádný muž dopředu netuší, jak TO večer dopadne. Při opakovaném selhání by muži neměli ztrácet hlavu, ale raději navštivit lékaře. V drtivé většině případů lze totiž poruchy erekce léčit.
Žádný muž dopředu netuší, jak TO večer dopadne. Při opakovaném selhání by muži neměli ztrácet hlavu, ale raději navštivit lékaře. V drtivé většině případů lze totiž poruchy erekce léčit. (: Profimedia.cz)

Je to jako děsivý sen. Těšíte se na vášnivou noc v náručí partnerky a najednou se to stane. Ať se snažíte sebevíce vy i partnerka, erekce nepřichází. Málokterá situace je pro muže více frustrující. Trapas, ostuda, obavy, že nejste »nějak« v pořádku – to vše se vám honí hlavou, zatímco veškeré sebevědomí bere za své. Co s tím?

»Vždy připraven«

Heslem pionýrů by se dal ve stručnosti charakterizovat tento typ erekce. Prozrazuje, že muž je psychicky naprosto v pohodě a netrpí žádnými zdravotními problémy. I jeho životospráva je v pořádku, neholduje alkoholu ani cigaretám, má dostatek pohybu. Erekci muž udrží po dostatečně dlouhou dobu, až do výsledné ejakulace. Nepotřebuje žádné podpůrné prostředky, ke vzrušení mu stačí sexuální stimulace, ať již mechanické dráždění či psychické vjemy. Zkrátka šťastlivec!

»Na půl žerdi«

Podle statistik trpí poruchou erekce každý druhý muž nad 35 let, po 40. roce života má problémy s dosažením plné erekce a jejím udržením dokonce nadpoloviční většina českých mužů. Penis je přitom dokonalým barometrem mužského zdraví. Když něco v těle nefunguje tak, jak má, penis o tom dá okamžitě vědět. Hlavními příčinami jsou psychologické faktory, rodinné problémy, stres… Selhání způsobené psychikou není obtížné za pomoci léků odstranit.

»Leklá ryba«

Hlavním poznávacím znamením skutečné erektilní dysfunkce je to, že selhávání se objevuje pravidelně, i když to nemusí být zrovna při každém pokusu o soulož. Nejběžnějšími příčinami jsou: kouření, alkohol, vysoký krevní tlak, nevhodné stravování a nedostatek pohybu. Může jít ale i o onemocnění závažnější, jako je například cukrovka. Nemohoucnost může být i následkem užívání léků při onemocněních srdce nebo žaludku. Erektilní dysfunkce sama o sobě není vážnou nemocí a nemá nic společného s impotencí nebo neplodností. Ovšem pozor, netýká se jen starších mužů, ale může trápit už mladé muže okolo 20. roku života. Poruchy erekce vnímají muži jako velký problém, často se dokonce kvůli tomu zcela vyhýbají sexu.

Tablety, injekce, operace
Až 95% mužů se vyléčí

Poruchy erekce lze celkem úspěšně léčit. Prvním krokem by měla být návštěva odborného lékaře. Léčba probíhá zejména tabletami, které pomáhají až 95 procentům mužů. Zbývajících pět procent pacientů je léčeno pomocí injekcí nebo podtlakových erekčních přístrojů. Jen v krajních případech přistupují lékaři k operaci. Při té je obvykle do pacientova penisu voperována penilní protéza, což jsou pružná nafukovací tělesa propůjčující přirození dostatečnou pevnost pro uskutečnění pohlavního aktu. Erekce může být docíleno také přístrojkem, který do penisu pumpuje tekutinu. V každém případě je tato operace velice složitá a také drahá stojí okolo 200 tisíc korun.

Hrozivá fakta
Milion českých mužů má potíže!

V Česku trpí poruchou erekce, tedy ztopoření údu, přibližně milion mužů. Léčí se jich ale jen deset procent, ostatní odmítají navštívit lékaře. Více než 65 procent českých mužů si kupuje léky pro podporu erekce bez lékařského předpisu, hlavně afrodiziaka a léky na rostlinné bázi. Na celém světě trpí tímto problémem 152 milionů mužů.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.