Šílené úřady: Bezdomovec vrátil nalezené peníze, sebrali mu dávky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Šílené úřady: Bezdomovec vrátil nalezené peníze, sebrali mu dávky!

Fotografie
Fotografie (internal)

Myslíte, že dobro plodí další dobro? Ne vždy je to pravda! Důkazem může být bezdomovec James Brady (59) z New Jersey. Na ulici našel v přepočtu 17 tisíc korun a odevzdal je policii. Protože se ale k nálezu půl roku nikdo nepřihlásil, připadly peníze nálezci. Úřady mu ovšem kvůli tomu sebraly sociální dávky i zdravotní pojištění!

„Chovají se ke mně jako bych byl nějaký podvodník, vždyť jsem ty peníze vrátil,“ stěžuje si James, který si za nalezené peníze koupil toaletní papír a sendvič.

Vedoucí oddělení sociálních služeb ve městě Agatha Toomeyová ale tvrdí, že postupovala přesně tak, jak jí káže zákon. „Každý obnos, který dostane, se musí hlásit jako příjem. Vždyť on platí nájem jen pět dolarů,“ říká.

Na Bradyho, který ztratil práci před 10 lety kvůli depresím, teď sbírá peníze místní charita.



Přečtěte si
prroud
15. 11. 2013 • 09:57

Promin,ale to muze rict jen nekdo,kdo v ni nikdy nezil,nas kocourkov s nasi nesvobodou ji nesaha co se zivotu obycejnejch lidi tejka ani po kotniky!!! Tam svobodu znaji v praxi a prestoze si ji uz poradne kazej,i to "malo" co jim zbejva,o tom se nam tady nikdy nezdalo a nezda!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.