Skandální odhalení okolností smrti Jiřiny Jiráskové (†81): Mejdan nad její otevřenou rakví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Skandální odhalení okolností smrti Jiřiny Jiráskové (†81): Mejdan nad její otevřenou rakví!

Nad otevřenou rakví Jiráskové se měla odehrát poněkud morbidní párty.
Nad otevřenou rakví Jiráskové se měla odehrát poněkud morbidní párty. (Foto z knihy Kdo se bojí Jiřiny Jiráskové?)

Skandální kniha "Kdo se bojí Jiřiny Jiráskové?" právě hýbe Českem. Bývalá společnice a ošetřovatelka legendární herečky Zdena Šírová (66) v ní mimo jiné popisuje, co se dělo bezprostředně po smrti Jiráskové v jejím bytě. Odehrála se v něm velmi zvláštní »párty«...

Jirásková skonala po dlouhé nemoci doma, v pondělí 7. ledna tohoto roku. Do jejího bytu na pražských Vinohradech se pak začali sjíždět příbuzní. Dědička Jana Svítivá (57), ošetřovatelka Zdena Šírová, její syn David (30) nebo uklízečka Alena.

Zatímco Jirásková ležela v malé rakvi na zemi, Svítivá podle knihy pronesla: „Dáme si panáka?“ Syn Šírové na to odpověděl: „Nalej i pro Jiřinku!“ Zdena pak odešla do kuchyně a vrátila se z ní s šesti naplněnými pohárky.


„Tak, Jiřinko, na tu dlouhou cestu, kterou teď musíš zvládnout. Usrkli jsme trochu koňaku a měli dojem, že nás pozorně sleduje a poslouchá,“ popisuje v knize Šírová. Její syn se následně posadil do křesla Jiráskové a z její krabičky si – ač nekuřák – vzal cigaretu a zapálil si.

Z textu vyplývá, že rakev s herečkou byla v tu chvíli otevřená, jelikož do ní David vkládal růži, kterou Jiřince na rozloučenou přinesl.




Autor:  lbp

Přečtěte si
krisik22
14. 10. 2013 • 21:38

Souhlasím.

krisik22
14. 10. 2013 • 21:37

Samozřejmě, že vypadala nedobře, když už byla mrtvá.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.