Karel Roden promluvil o svém tajemném zámku: Co ukrývají jeho zdi? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Karel Roden promluvil o svém tajemném zámku: Co ukrývají jeho zdi?

Karel Roden a jeho zámek
Karel Roden a jeho zámek (Koláž Ahaonline.cz)

Známý český herec Karel Roden (51) se dostal až do Hollywoodu, ale nakonec se vrátil do milovaných jižních Čech a rekonstruuje tam zámek. Jeho osobní život je obestřen tajemstvím, ale o svém domově se rozpovídal...

Herec již několik let opravuje zámek Skrýšov, ale k tomu, aby se nastěhoval dovnitř, se pořád nemá. „Já na zámku nebydlím, zámek opravuji a bydlím v domečku vedle. A možná nikdy na tom zámku bydlet nebudu. Nemám potřebu bydlet na zámku,“ vysvětluje herec v magazínu Sedmička.

Život na venkově si užívá a kromě výroby vína se vrhnul i na farmaření. „Mám ovce, krávy, nějaké husy, lovecké psy, kočky, několik pávů a máme i divoké králíky. Snažíme se to zazvěřit. Králíci tam byli vždycky, teď se je tam snažíme vrátit,“ popisuje Roden život na zámečku.

Zámku i okolí se snaží navrátit původní tvář a to ho stojí plno času. „Opravuji to postupně, podle toho, jaké jsou prostředky, jakou dostanete podporu od státu. Teď jsem dva roky nedostal nic, je to hrozně těžké,“ vysvětluje herec úskalí svého úsilí.



Autor:  mpa

Přečtěte si
gordon
1. 2. 2014 • 14:08

nadlidi nejsou,ale mají kamarádíčky na těch správných pozicích."já na bráchu, brácha na mne" to snad známe všichni. Kolik asi Bendl platí za svoje vlastní koně ustájené u Vydry? Když to má "předplacené" ze státních peněz? Snad i tady bude jednou nějaká finanční kontrola ! A s postihem !

gordon
1. 2. 2014 • 14:04

gordon
1. 2. 2014 • 14:03

lépe bych to snad ani nevyjádřila. Kde si přečteme, kdo a komu ze státních peněz nebo peněz EU dává na jeho soukromý majetek?

analfabet
30. 7. 2013 • 23:02

Ty jsi gerontka bez mozku

anezat
30. 7. 2013 • 09:00

Moc mu fandím. Lidé, kteří ho osobně znají, říkají, že ze sebe nic nedělá, přestože by mohl. Nedočítáme se nikde o jeho alkoholických excesech, o tom jakou ostudu zrovna udělal ve Varech na MFF. Potřebovali bychom asi více takových lidí jako on. Lidé, kteří se starají o památky, dělají něco pro další generace, pardon ale to je jedině chvályhodné. Docela by mě zajímalo, když si nechá stavět "inteligent" Topolánek drahou vilu, kolik generací z toho bude těžit kromě jeho rozmazlených synáčků.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.