Prvotřídní česká ostuda: Krádež věcí Marilyn Monroe byl zřejmě jen podvod! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Prvotřídní česká ostuda: Krádež věcí Marilyn Monroe byl zřejmě jen podvod!

Šaty a boty Marilyn dorazily do Prahy v pořádku.
Šaty a boty Marilyn dorazily do Prahy v pořádku. (Foto pro Aha! – Jan Třeštík, AP, Museum Salvatore Ferragamo)

Česko má pořádnou mezinárodní ostudu! Výstavu věnovanou božské americké herečce Marilyn Monroe (36), která má za týden začít na Pražském hradě, údajně chtěli ukrást. V kamionu, kterého se zloději v pondělí zmocnili, naštěstí cenné exponáty nebyly. Opravdu šlo o krádež, nebo jen o reklamní trik?!

Šaty, boty, deníky, fotografie… To všechno má být vystaveno v Jízdárně Pražského hradu v rámci unikátní výstavy věnované slavné hollywoodské sexbombě Marilyn Monroe. Podle informací pořadatelů se výstava ocitla v ohrožení. Jednoho z kamionů se prý zmocnili zloději! Původně tvrdili, že zmizely exponáty, později své tvrzení změnili.

„V kamionu nebyla naštěstí žádná umělecká díla, ale především vybavení, jako jsou vitríny, rámy a podstavce,“ uvedla Alice Titzová z agentury 2media. Policie ale krádež nešetří...

„Na základě oznámení událost vyšetřujeme pro podezření z trestného činu podvodu,“ řekl deníku Aha! pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan. Kdo však podvod spáchal, policie zatím uvést nechce. Objevily se tak spekulace, že celá krádež kamionu je jen mazaný trik, jak výstavu propagovat.

Podle kurátora výstavy Jana Třeštíka se kamionů ztratilo víc, ostatní ale s výstavou nijak nesouvisely. „Stali jsme se pravděpodobně součástí velké krádeže, při níž zmizely dvě desítky kamionů se zbožím převáženým z Itálie,“ řekl Aha! Třeštík.

Má nevyčíslitelnou hodnotu

Exponáty, které mají být na výstavě k vidění, jsou prý zcela unikátní a jejich hodnota se nedá vyčíslit penězi. Na pořádání výstavy se podílí italská luxusní firma Salvatore Ferragamo, Správa Pražského hradu a společnost Armentano, která patří manželce šéfa ČEZu Daniele Beneše Iloně.

Výstavu zahájí první dáma

Slavnostní zahájení výstavy se uskuteční příští středu v Jízdárně Pražského hradu za přítomnosti první dámy Ivany Zemanové (48). Pro veřejnost bude expozice přístupná od 30. května do 20. září. Vstupné je 240 Kč pro dospělé a 120 Kč pro studenty a seniory.



Přečtěte si
henes
23. 5. 2013 • 19:29

23. 05. 2013 17:20 podvod je celá výstava, ty věci marilyn nikdy nevlastnila souhlas ale najdou se p.itomci kteří se určitě napálí...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.