Nemocný Vladimír Brabec (79) přestal poslouchat doktory: Nechci jít po zem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Nemocný Vladimír Brabec (79) přestal poslouchat doktory: Nechci jít po zem!

Vladimír Brabec si zahrává s hraním. Skončit ale nechce.
Vladimír Brabec si zahrává s hraním. Skončit ale nechce. (Aha! - Petr Novotný)

Má trojitý bypass a lékaři se modlí za to, aby se konečně začal šetřit. Bojí se totiž nejhoršího. Jenže Vladimír Brabec (79) alias major Zeman, to vidí úplně jinak. Tvrdí, že zemře, pokud nebude moct dělat to, co umí.


Řeč je pochopitelně o herectví, které prý Vladimírovi dodává životadárnou energii. „Musím pracovat! V opačném případě umřu,“ řekl deníku Blesk, kterému ale jedním dechem dodal, že zdravotně na tom není vůbec dobře. Říká, že práce se vzdát nemůže, jinak by začal chátrat a byl by konec. „Práce mě drží při životě. A já chci jít ještě do vršku a ne pod zem,“ říká pevným hlasem.

Právě teď má navíc Vladimír Brabec spoustu pracovních příležitostí. Jak říká, po době, kdy ho nikdo neobsazoval právě kvůli spojení s rolí normalizačního policisty Zemana, ho teď oslovují mladí tvůrci a nabízejí mu práci. „Jenže už jsem starý a nemocný, takže si to už moc neužiju. Škoda!“ krčí rameny muž, který na seriál se Zemanem nedá dopustit.

A ještě jedna věc mu v poslední době udělala radost. K narozeninám dostal sběratelskou figurku slavného Zemana. Ta stojí 4 tisíce korun a Brabec je teprve druhým českým hercem, který se této pocty dočkal. Tím prvním byl Otto Šimáček a jeho postavička Pana Tau. Brabcova postavička má přitom plnit ušlechtilý úkol: výtěžek z jejího prodeje půjde na pomoc válečným veteránům.



Autor:  ph

Přečtěte si
ibix55
21. 5. 2013 • 13:45

Neviem,ako môže písať autor tohoto článku o umelcoch,keď ich nepozná,čo je podľa mň hanba!Pána Tau hral pán Otta Š imánek,nie ˇSimáček,to bol niekto iný!Ak sa nemýlim,tak použijúc Váš jazyk-byl to roztomilý klučina.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.