Méďové z Večerníčku Kuba, Matěj a Vojta: Už jim je 7 let! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Méďové z Večerníčku Kuba, Matěj a Vojta: Už jim je 7 let!

I když méďové nešetřili přívětivostí, mají před nimi i jejich lidští přátelé stále respekt.
I když méďové nešetřili přívětivostí, mají před nimi i jejich lidští přátelé stále respekt. (Aha! – Pavel Miškovský)

BEROUN – Kuba, Matěj a Vojta, tři medvědí kluci z Večerníčku, včera slavili sedmé narozeniny. Do jejich medvědince v Berouně za nimi přijel i autor Večerníčku Václav Chaloupek a bylo to velké vítání! Matěj dokonce kamarádovi Vaškovi dal pořádnou medvědí pusu!

Pak už si méďové do sytosti užívali dobrot. Hroznového vína se prý nikdy nepřejí. Šlehačku si dali místo šampaňského. Tři dorty jim přivezl medvědář Jan Míša Černý z Českého Krumlova, kde se trojice narodila. O tom, že hochům chutná, svědčí i jejich vypracovaná těla. Když přišli do Berouna, vážili 40 až 50 kilo. Dnes už jejich váhu Jan Černý odhaduje na 300 kilo a podle něj ještě o dobrých 150 kilo »povyrostou«.

A co zimní spánek? Kubu, Matěje ani Vojtu jsme budit nemuseli. „Za šest let, co jsou v Berouně, v zimě nespali. Když je mráz, tak si přispí třeba do jedenácti, pak si ale chtějí hrát. Milují sníh. Když napadne, buší na mě už ráno v šest, abych je pustila ven,“ říká zootechnička Dagmar Krejsová. Podle ní mají medvědi dostatek žrádla, a tak nemají ani v zimě potřebu spořit energii.

„Nikdy z nich ale nemůžou být domácí mazlíčci. Medvěd je nevyzpytatelný. Má tě rád, když ho ale naštveš, vyjede po tobě. A za dalších 20 vteřin už o tom neví. Jenže během vteřiny ti může utrhnout ruku nebo tě zabít,“ varuje Chaloupek, který za slavnou trojící jezdí do Berouna tak třikrát do roka.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.