Milan Šteindler v drsné válce se sousedy: Provozuje načerno školku?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Milan Šteindler v drsné válce se sousedy: Provozuje načerno školku?!

Šteindlera sousedi obtěžují, protože kvůli udáním musí neustále vypovídat na policii nebo úřadech.
Šteindlera sousedi obtěžují, protože kvůli udáním musí neustále vypovídat na policii nebo úřadech. (Aha! – Martin Přibyl)

Uživit se herectvím může být někdy těžké. Ani Milan Šteindler (55) proto nepohrdne nějakou tou korunou navíc z jiné činnosti. Vydělává na vlastnictví domu, který pronajímá na jiné účely, než je nemovitost zkolaudovaná. Alespoň tak to tvrdí jeho sousedé, kterým se jeho počínání vůbec nelíbí.

Herec se ale brání! Tvrdí, že podle zákona se ničeho zlého nedopouští. Jde snad jen o čistou závist?

Naštvaná sousedka

„Pan Šteindler pronajímá vilu v rozporu se sousedskou slušností,“ stěžuje si paní z vedlejšího domu. Tvrdí, že školka, která v domě funguje, je na černo a že herec inkasuje 50 000 Kč měsíčně! Přestože se obrátila na veškeré úřady, spor se táhne už třetím rokem. Potřebné dokumenty vznikají za chodu. „Pan Šteindler bezohledně prosazuje toto nelegální podnikání. Prostory pro školku nejsou schváleny,“ pokračuje žena. Vadí jí, že sousedé nebyli k rozhodnutí o provozu školky pro děti přizváni.

Znechucený Šteindler

„Soused mi řekl, že nikdy žádné stížnosti neposlali, přestože na dokumentech jsou napsaní. Školka funguje jako dětský klub, jako sdružení. Je to spíše hlídání,“ vysvětluje herec s tím, že právně je vše v pořádku. Pokud úřady měly k něčemu připomínky, byly to podle Šteindlera maličkosti, které se hned vyřešily. Ředitelka školičky má zájem činnost provozovat a herec ji v tom podpoří. „Dům je potřeba rekolaudovat. Nejde o velké změny,“ potvrdil. „Mluvil jsem se starostou, který vyjádřil pozitivní zájem o školku. Soused, který je v zastupitelstvu, to velmi brzdí,“ postěžoval si Šteindler.

Připravená ředitelka

Ředitelka Tereza Vavrečková vidí vše jinak než sousedka, která si je prý tajně fotí za oknem. „Živnostenský zákon umožňuje nepravidelné hlídání v mém domě, což se tady děje. Poslední kolaudovaný stav je rodinný dům. A já tu bydlím. Mám zdokumentované, že 51 % užívám pro sebe a 31% pro děti, zbytek prostorů je společných,“ vysvětluje Vavrečková. „Jsme občanské sdružení registrované na ministerstvu vnitra, takže máme právo se sdružovat,“ chrlila ze sebe údaje.

Co na to úřad?

Vzhledem k tomu, že Aha! není účastníkem těchto jednání, podařilo se nám získat pouze vyjádření Jiřího Choura z odboru výstavby a územního rozhodování Prahy 7: „Určité nesrovnalosti tu jsou, vedou se k tomuto případu vleklé spory, ale víc vám nemohu sdělit.“



Přečtěte si
agatahlasova
14. 5. 2013 • 23:55

Zdravim, prave se mezi lidma siri novinka, jak vydelat penize na netu. Najdete to na - Objeveno.WZ.cz - Ja si takto vydelavam uz asi mesic a jsem spokojena. Bylo by ale dobre se na to podivat rychle, protoze to uz brzy nebude mozne!

agatahlasova
14. 5. 2013 • 23:50

Ahojky

winterfreshka
14. 5. 2013 • 08:37

Naprostý souhlas,kdyby sousedům z toho něco káplo,možná by mluvili jinak

perci5
13. 5. 2013 • 17:12

Bohužel, sousedy si většinou nemůžeme vybírat a snazší je závidět a psát udání, než sám něco dělat.

marietherese
13. 5. 2013 • 10:09

Zase lidska zavist!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.