Solární baron jsem já ... mě každý trávníček zná! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Solární baron jsem já ... mě každý trávníček zná!

Luxusní limuzíny parkovaly naprosto všude, zeleň nezeleň.
Luxusní limuzíny parkovaly naprosto všude, zeleň nezeleň. (Foto čtenáře Aha! )

Vydělávají rychlý a jistý prachy a přitom nemusí hnout prstem. Maká za ně sluníčko a platíme je všichni v účtech za proud. Takový je byznys solárních baronů, tedy majitelů fotovoltaických elektráren. A jak zpupně žijí, tak také parkují…

Že se tady sešla valná hromada CZEPHO (Česká fotovoltaická průmyslová asociace) se pozná nejen podle luxusních kočárů značek BMW, Mercedes a Audi, ale občas také podle zničeného trávníku a polámaných keřů. Před několika dny se majitelé těch největších solárních parků sešli v Brně, v hotelu Noem Arch.

Zatímco své limuzíny odstavili do přilehlé zeleně, jednali baroni jednak o tom, jak se šikovně vyvléci z dodatečně schválené daně (26%) a z povinnosti odvádět poplatky za recyklaci solárních panelů. Do 30. června se totiž musí přihlásit k jejich placení. To se jim nechce, a proto právě v Brně upekli představu vlastního kolektivního fondu, kde by tyto poplatky hromadily. A třeba by pak zbylo i na ještě honosnější autoflotilu…

I přes tyto „potíže“ je fotovoltaika ve velkém skvělý byznys. Česká domácnost na ni ročně připlácí až 2 000 korun. Miliardy přidává i stát, který se velkoryse zavázal k neúměrně vysokým výkupním cenám elektřiny ze slunce. Baronům zaručil sladký život na 15 let!

Solární baroni přijeli vozy věhlasných značek.

Přečtěte si
zadnice
9. 5. 2013 • 13:04

Jsou to ŠMEJDI v čele s naší "vládou" a pos.ranci!!!!!!!!!!!!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.