Komedie Svatby pana Voka: Kopecký svedl hereckou kolegyni a hned ji opustil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Komedie Svatby pana Voka: Kopecký svedl hereckou kolegyni a hned ji opustil!

Svatby pana Voka (1970)
Svatby pana Voka (1970) (Foto ara)

Tak tohle natáčení si herec Miloš Kopecký (†73), proslulý milovník žen, vážně užíval. Obklopen půvabným dvanáctičlenným fraucimorem jako rožmberský pán Petr Vok. Co si mohl známý donchuán přát víc? Miloš Kopecký si tak vůbec nepřipadal jako v práci, ale jako v ráji. Však se brzy dozvíte proč. Přitom tuto roli původně hrát vůbec neměl!

Zlomil srdce kolegyni

Kdo si v rozverné komedii zahraje hlavní postavu Petra Voka, dlouho nebylo jasné. Režisér Karel Steklý (†83) měl v hlavě několik jmen, především Martina Růžka (†77) a Vlastimila Brodského (†81). Když ale uviděl film Slasti Otce vlasti, kde krále Jana Lucemburského skvěle ztvárnil Miloš Kopecký, bylo rozhodnuto. To je přesně on! V té chvíli ještě ale netušil, že si na sebe upletl bič.

Netušil totiž jaký je Kopecký proutník. Ve filmu byl obklopen krásnými dívkami, které tvořily takzvaný Vokův fraucimor. A s jednou z nich se během natáčení »zapletl«. „Nedělalo to moc dobrotu,“ přiznal po letech pamětník natáčení. Románek ale dlouho netrval. „Holka se do něj zamilovala, on ji ale během pár dní nechal být a zajímal se o její další kolegyni. To byl prostě Miloš,“ dodal s úsměvem.


Ach, ty vlasy…

Na svou roli sluhy Cyrila dodnes rád vzpomíná Václav Sloup (77). „Ten scénář mě okouzlil. Ironizovat historii svého národa, to dokáže akorát sebevědomý stát. Tudíž mně to bylo velice příjemné,“ prozradil herec. Jediné co mu vadilo, byl účes, který musel mít během natáčení na hlavě. „Udělali mi hrozně kudrnaté vlasy, až mě to trochu ponižovalo. V té době jsem hrál v divadle Na zábradlí a pokaždé byla strašná práce mi ty vlasy dát zpátky do původního stavu,“ uvedl Sloup.

Jak sám přiznává, přestože byla práce příjemná, občas to na place pořádně zaskřípalo. „Pan režisér Steklý, měl takové příjmení, které ho i vystihovalo. Občas vybouchl, všechny nás hrubě seřval, ale za chvilku už o ničem nevěděl a byl zase v klidu,“ prozradil.


Co radil Kopecký Sloupovi?

„Co bylo ale pro nás důležité, netrval na předem psaném scénáři, dával nám volnost. Když někoho něco napadlo a je mu se to líbilo, nechal to tam,“ ocenil Sloup, který nedá dopustit ani na zmíněného Miloše Kopeckého. „Dost často mi kladl na srdce, že dobrej herec tráví volný čas buď v kavárnách, nebo v posteli. A toho se držím celý život i já,“ dodal s úsměvem.

Nad vzpomínkami Kopeckého krásného fraucimoru jen šibalsky mrká okem. „Víte, co mě vede k určitému smutku? Když si uvědomím, kolik je to let, a že ty krásné holky, s kterými jsme měli nádherný aktivní vztah, jsou už dnes v penzijním věku,“ povzdechl si herec.



Přečtěte si
moravacka
4. 10. 2013 • 22:18

nadherny film a vynikajici herci

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.