Hrušínského holky z Discopříběhu: Vypátrali jsme, kde je jim konec! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Hrušínského holky z Discopříběhu: Vypátrali jsme, kde je jim konec!

Kde skončily holky Hrušínského z Diskopříběhu?
Kde skončily holky Hrušínského z Diskopříběhu? (Koláž Ahaonline.cz)

Ty dvě dívky, nesmělou kadeřnici Jitku (Jaroslava Bobková) a blonďatou mrchu Evu (Mariana Slováková), si z legendárního filmu Discopříběh pamatuje každý.

Byla to jejich největší herecká role, pak se po nich slehla zem. Kde je jim konec, zprvu nevěděl ani Rudolf Hrušínský nejmladší (40)! „Mám pocit, že jedna z nich, Jitka, studovala na konzervatoři herectví. Ale dneska vůbec netuším, co s ní je. Neviděl jsem ji,“ tvrdil Rudolf nedávno...

Teď už ale Aha! jejich životní cesty zná! Co dnes dělají vypočítavá blondýnka Eva a sympatická kadeřnice Jitka? A ke které byl osud příznivější?

Jaroslava Bobková-Stránská (40): Zemřelo jí miminko!

Role v Discopříběhu: Kadeřnice Jitka

Představitelka Jitky studovala pražskou hereckou konzervatoř. Dostala pozvánku na konkurz, ale rozhodla se na něj nejít. To ale režiséra Soukupa mrzelo, proto ji osobně zatelefonoval. Ani tehdy si Jarka nevěřila, ale vyšlo to... Její postava přešla i do Discopříběhu 2, který vznikl v roce 1992. Po svatbě však Jarčin osud nabral tragický směr. Krátce po natáčení filmu se jí narodila dcera, která však po půl roce zemřela. Nečekaně se jí zastavilo srdce.

„Nebyla jsem tehdy ani schopná pátrat po příčině, manžel přede mnou řadu věcí raději tajil. Viděl, v jakém jsem stavu,“ řekla "nováckému" magazínu Prásk dnes už vyrovnaná žena s tím, že se jednalo o syndrom náhlého úmrtí kojence. Další děti už neměla, přestože má nový vztah a partnera, kterého miluje. „Ráda bych, ale od té doby se to prostě nedaří,“ dodává smířeně. Jarka u herectví zůstala, objevila se v řadě filmů či seriálů, byť v menších rolích. Dnes má kvůli nové seriálové nabídce dokonce blond vlasy!

Mariana Slováková (39): Žije si v přepychu

Role v Discopříběhu: Mrcha Eva

Natupírovaná mrcha Eva, před kterou se kominický učeň Rudolf v touze po její přízni vydával za leteckého mechanika, je ve skutečnosti sympatická Slovenka Mariana Slováková! Představitelku Evy totiž režisér v Čechách hledal marně, až mu prý padla do oka fotka Mariany v jednom slovenském magazínu. „Fotila jsem do dívčího časopisu,“ vzpomíná Mariana, která v té době vystupovala i ve videoklipu kapely Elán.

„Myslím, že pan režisér mě obsadil spíše na základě toho. Na natáčení vzpomínám ráda, a to i proto, že to bylo období mé první lásky. Nezamilovali jsme se do sebe s Rudolfem, ale s klukem, který místo něj četl jeho pasáže ve scénáři na čtených zkouškách,“ tvrdila Prásku Mariana. Během natáčení musela zvládat i školu a učitelé jí filmovou »kariéru« dávali pořádně »sežrat«. „I jsem plakala,“ krčí rameny Mariana, která se po filmu začala věnovat modelingu a řadu let žila v Německu a Švýcarsku. Po návratu na Slovensko se stala přebornicí v golfu. Má pětiletou dceru Ninu, kterou vychovává s partnerem, a žije v luxusní vile v bratislavské prominentní čtvrti Koliba.


Přečtěte si
catherin4
2. 5. 2013 • 21:16

Obe holky opekneli!

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.