Ukradl svatou Terezii: Prodal ji za tisícovku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ukradl svatou Terezii: Prodal ji za tisícovku!

Odcizený obraz včera policie vrátila zástupci církve.
Odcizený obraz včera policie vrátila zástupci církve. (Policie ČR)

Ze »svatokrádeže« se jen krátce radoval zloděj (29), který z kostela v centru Plzně odcizil obraz představující svatou Terezii Ježíškovu.

Mladík zřejmě netušil, že ukradl jen reprodukci olejomalby na plátně, starou asi 80 let. Zato rám, do něhož byl obraz vsazen, je kulturní památkou z roku 1721. „Obraz byl objeven v jednom starožitnictví v Plzni.

Dnes ho policisté vrátili zástupci církve,“ uvedla včera policejní mluvčí Martina Korandová. Ztrátu obrazu nahlásil arciděkan farnosti 25. ledna. Jeho hodnota je kolem 7000 korun, rám historikové cení na zhruba 62 tisíc korun. Dílo vypátral ve svém volnu 1. února jeden plzeňský kriminalista. Podle starožitníka muž, který obraz přinesl, tvrdil, že ho dostal jako splacení dluhu. Chtěl za něj pět tisíc korun, ale nakonec se spokojil s tisícikorunou.

Autor:  vet

Přečtěte si
ko.ko.tek
3. 4. 2013 • 16:20

Admine, jestli mi budeš vykřížkovávat v diskuzi mé přijímení K.O.K.O.T.E.K, tak se přísahám Bohu, obrátím na soud!!!!!!!!!!!!!!! Copak je ti na mém přijímení sprostého? Debílku, ty šlajzno vycachtaná.

ko.ko.tek
3. 4. 2013 • 16:18

kdo kdy viděl, že člověka v podobě Adama stvořil nějakej Bůh, pak byl ještě schopnej mu vyoperovat žebro a z toho žebra udělat Evu . No mám velkou fantazii, ale zároven mám logické myšlení, takže AT MI NĚKDO VYSVĚTLÍ, proč my po tolika stoletích a vědeckých pokroků nedokážeme z jedné kosti udělat kvalitní vládnoucí veličinu? Jediné, co je na příběhu o Adamavi a Evě přesvědčivé, že Eva přemluvila Adama k tomu, at sežere to otrávené jablko. Toto funguje dodnes, ženské nás chlapy přesvěčí o všem, já osobně už jsem v tý fázi, že mě manželka přesvědčí o tom, že dovolenou, kterou vybrala, je zrovna ten nejexluzivnější zážitek, že auto, které nutně potřebuje, je ta nejvýhodnější koupě, a že náušnice, které ji dám k narozeninám, jí bude závidět celá Praha, atd.. Asi si vytrhnu žebro a stvořím novou Terezu

ko.ko.tek
3. 4. 2013 • 16:00

Z jakého důvodu je tato Tereza svatá? Důvod? Svaté je děcko v okamžiku narození, pak dál už ne, protože je ovlivnováno zloduchy v podobě rodičů, přátel, škol atd.. a rovněž se z něj vychovává lidský zloduch. Svaté je něco netknutelné, proto tato Tereza nemůže být svatá, to jen církev, která se chová jako sekta, vymývá všem katolíkům mozky svými bájnými představami o dobru a zlu, o svatých a zhřešených.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.