NEJVĚTŠÍ PITOMCI ROKU 2006 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

NEJVĚTŠÍ PITOMCI ROKU 2006

V náhlém pomatení mysli mají pitomci prazvláštní představy. Třeba je napadne, že jejich šéf je větší pitomec než oni, a skočí jim na tvrzení, že i chlap může být těhotný
V náhlém pomatení mysli mají pitomci prazvláštní představy. Třeba je napadne, že jejich šéf je větší pitomec než oni, a skočí jim na tvrzení, že i chlap může být těhotný (: profimedia.cz, archiv)

Aby se stal člověk známým, nemusí být ani bohatý, mít výjimečné schopnosti nebo geniální myšlenky. Právě naopak! Stačí být pořádný hlupák. Těch se po světě potulují miliony, každý jeden je unikátem.

● Slepec, který se rozhodl řídit
● Potápěč líbající žraloka
● Zaměstnanec simulující těhotenství

Pokusili jsme pro vás sestavit strom pitomců, který vám ukáže, jak se tenhle zvláštní lidský rod vyvíjel (viz.: Dnešní tištěné Aha!). Každý z druhů má pochopitelně řadu zástupců. My jsme jako názornou ukázku vybrali ty, kteří v právě končícím roce svou pitomostí převálcovali ostatní…

1. Těhotný zaměstnanec
JAR, listopad 2006
Až před soud se dostal Charles Sibindana (27), který se kuriózním způsobem pokusil podvést svého zaměstnavatele. Po týdenní pracovní neschopnosti totiž do práce přinesl potvrzení od gynekologa, že je těhotný. S klidem pak tvrdil svému šéfovi, že měl od lékaře nařízeno zůstat doma.
Jak to dopadlo?: Zaměstnavatel mu samozřejmě neuvěřil a celou věc nechal vyšetřit. U soudu se zjistilo, že mladý muž potvrzení ukradl, když doprovázel svoji partnerku na gynekologickou prohlídku. Odsoudili ho k třítisícové pokutě.
AHA!: Ani váš šéf není takový blbec, za jakého ho dost možná máte.

2. Negramotný padělatel
Kypr, březen 2006
Skoro tři čtvrtě roku si bude muset odsedět v base postarší Pákistánec, který se běžně prokazoval falešným afghánským pasem. Na tom by ještě nebylo nic tak divného, ale mimořádně schopný padělatel doplatil na to, že zřejmě často chodil za školu.
Jak to dopadlo?: Jinak dokonale napodobený cestovní pas zaujal úředníky razítky, která hojně pokrývala stránky. Otisky razítek byly sice naprosto věrohodné, ale v anglických textech měly nepřehlédnutelné gramatické chyby. Za svou nevědomost si Pákistánec vysloužil želízka.
AHA!: I celníci uměj číst a psát, a tak není radno je podceňovat.

3. Žraločí polibek
Florida, březen 2006
Potápění se žraloky je populární adrenalinovou zábavou. Není teď řeč o šestimetrových lidožravých dravcích, ale spíše menších druzích žraloků, kteří se při troše odvahy nechají od potápěče pohladit i po zádech. Američan Dave Marcel se ale rozhodl, že takového žraloka políbí rovnou na čumák.
Jak to dopadlo?: Až čtyřmetrový žralok vouskatý je divoké zvíře, a tak se vůbec nerozpakoval Davea kousnout. Svých několik stovek ostrých zubů bleskově zasekl do potápěčova obličeje. Během pár vteřin zbyly z jeho rtů jen cáry.
AHA!: Nelíbejte žraloky, ani ty, kteří se tváří přátelsky.

4. Bezruký řidič
Nový Zéland, květen 2006
Možná můžete řídit auto bez toho, abyste prošli autoškolou. Všichni se snad ale shodnou na tom, že k řízení auta jsou nutné ruce. Colin Smith (31) měl ale za to, že stejně dobře se dá řídit i nohama. Sám se totiž narodil bez rukou, a tak řidičák nikdy nedostal.
Jak to dopadlo?: Policie zastavila Colina kvůli překročení rychlosti. Zděšený příslušník pak zjistil, že řidič sedí ve sklopeném sedadle, jednu nohu má na pedálech a druhou točí volantem. Colin putoval před soud, který neobměkčil ani argument, že takhle už řídí celé roky.
AHA!: Řiďte bosýma nohama. Boty na volantu působí podezřele!

5. Popletená blondýna
Německo, březen 2006
S pochopením se u policistů nesetkala německá řidička (41), která zavolala na tísňovou linku se stížností, že ji ohrožují auta jedoucí proti ní v jejím směru. Policisté okamžitě vyjeli zakročit.
Jak to dopadlo?: Němka si spletla výjezd z dálničního odpočívadla a suverénně ujela v protisměru celých deset kilometrů, než se rozhořčeně rozhodla zavolat policistům, aby konečně udělali na dálnici pořádek. Přitom odstavila auto do levého dálničního pruhu. Policisté byli po desítkách telefonátů nakonec rádi, že se jim bláznivá řidička ozvala s informací, kde na ně čeká.
AHA!: Než se rozhodnete hádat, přesvědčte se, že jste v převaze!

6. Kamikadze na silnici
Velká Británie, duben 2006
V dubnu upoutal policejní hlídku v britském Oldbury automobil, který padesátikilometrovou rychlostí kličkoval po silnici. Když několikrát přejel bílou dělící čáru, rozhodli se jej uniformovaní chlapíci zastavit.
Jak to dopadlo?: Řidič Omad Azíz kličkování po silnici vzápětí vysvětlil. Po výbuchu bomby v jeho domovském Iráku je totiž naprosto slepý! Proto si prý s sebou vzal spolujezdce, který mu z vedlejšího sedadla napovídal kudy kam.
AHA!: Pokud nevidíte na cestu, jděte k očaři.

7. Vynálezce travičem
Nový Zéland, listopad 2006
Čtyři novináři doplatili na vlastní důvěřivost, když se dobrovolně rozhodli vyzkoušet unikátní zařízení novozélandského vynálezce. Russel Kelly (50) byl totiž přesvědčený, že vynalezl přístroj, který ze splašků dokáže během chvíle vyrobit opět křišťálově čistou vodu.
Jak to dopadlo?: Při předvádění svého přístroje nabídl novinářům, aby vodu, kterou nabral z místní špinavé stoky a pročistil v přenosném přístroji, vypili. Všechny žurnalisty vzápětí postihly křeče a zvracení, a tak skončili v nemocnici. Vynálezcova žena ale vidí chybu jen v tom, že si její manžel před pokusem zřejmě špatně umyl ruce.
AHA!: Pokusy na lidech jsou zakázané, nenechte se k nim přemlouvat.

8. Šílený hasič
Maďarsko, listopad 2006
Koncem listopadu se v Budapešti konala jedna z mnoha večerních párty. Rozdováděný Maďar (26) se rozhodl trochu zpestřit večírek a taky se předvést. Proto ze zdi sundal hasicí přístroj, odjistil ho a hadici si vložil do úst. Za povzbuzování kamarádů pak přístroj odjistil a zmáčkl spoušť.
Jak to dopadlo?: Stlačení spouště hasičáku bylo to poslední, co v životě udělal. Proud pěny o tlaku čtrnácti atmosfér má totiž účinky podobné dynamitu. Maďar zemřel namístě na těžká vnitřní zranění. Jeho hlava navíc už nebyla při nejlepší vůli schopná vymyslet další vtipný kousek.
AHA!: Některé vtípky sice zaujmou, ale už se s nimi nikdy nikomu nepochlubíte.

9. Héliový rauš
Florida, červen 2006
Hélium je celkem neškodný plyn, který při vdechnutí komicky zkresluje lidský hlas. Proto je vdechování hélia oblíbenou zábavou na nejrůznějších párty. Účinky plynu dobře znali i Jason a Sara (oba †21), a tak, když viděli na obloze reklamní balon napuštěný héliem, stáhli ho za šňůru k zemi, rozřízli a vlezli si dovnitř.
Jak to dopadlo?: I když byli oba vysokoškolští studenti, asi je nenapadlo, že k životu člověk potřebuje kyslík. Policie, která na místo přijela, našla vypuštěný balon, ze kterého koukaly dva páry nohou. Lékař pak už jen mohl konstatovat smrt následkem udušení. Svůj poslední žert si ale ti dva zřejmě pořádně užili.
AHA!: I zábava může být holt někdy pěkná otrava.

CHYTRÁK ROKU 2006
Geniálním způsobem v listopadu přelstil americké úřady vysokoškolský student Brian O‘Neill, který si chtěl do svého nového velkého domu nastěhovat osm spolubydlících. To proto, aby něco přivydělal a měl s kým pořádat mejdany. Místní zákony ale zakazují, aby v jednom domě žilo více než šest nájemníků, kteří nejsou příbuzní. A tak vyplnil formuláře a založil církev »Apoštolové O’Neillovi« a svůj dům nechal zapsat jako kostel. V kostele totiž může podle zákona žít až patnáct nepříbuzných nájemníků. Univerzita v Georgetownu tak teď má o devět »věřících« více.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.