Proč se Jana Nagyová nevrátila jako Arabela: Chtěla 18 tisíc na den! To byly čtyři měsíční platy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Proč se Jana Nagyová nevrátila jako Arabela: Chtěla 18 tisíc na den! To byly čtyři měsíční platy!

Jana Nagyová a její životní role Arabela
Jana Nagyová a její životní role Arabela (koláž Ahaonline.cz)

Herečka Jana Nagyová (53) bude navždy spjata s rolí princezny Arabely ze stejnojmenného televizního seriálu. Kvůli přemrštěným finančním nárokům si ale svůj životní úspěch nezopakovala a pohádkový příběh se pro ni stal prokletím.

Konkurz na Arabelu Nagyová vyhrála v 19 letech a díky kultovnímu seriálu Václava Vorlíčka a Miloše Macourka se dostala mezi největší herecké hvězdy. Na place se potkávala s Vladimírem Menšíkem, Stellou Zázvorkovou, Vlastimilem Brodským, Jiřím Lábusem i Dádou Patrasovou.

Později však hereckou kariéru obětovala lásce a odjela za svým partnerem do západního Německo. Tam na ni ale příliš štěstí nečekalo. „Neuměla jsem dobře řeč, neměla jsem žádné přátele a odkázaná jsem byla jen a jen na rodinu.

Proplakala jsem do polštářů hodně nocí,“ přiznala Nagyová v magazínu Instinkt.
Jako herečka se v Hannoveru nikdy neuchytila a není divu, že po sametové revoluci přijala s nadšením nabídku vrátit se jako Arabela. Na západě si ale zvykla na vysoký životní standard, a když se měla vrátit do Prahy, požadovala honorář, na který rozpočet seriálu nestačil. Tehdy se ukázalo, že každý je nahraditelný, a roli po ní převzala Miroslava Šafránková.

„Když to tehdy produkce odpískala s argumentem, že tisíc marek na den je moc, oplakala jsem to a na nějakou dobu asi i uvěřila, že se loučím navždy,“ posteskla si Nagyová, která si na počátku 90. let řekla v přepočtu o 18 tisíc korun na den, což tehdy představovalo čtyřnásobek průměrné měsíční mzdy.


Nagyová ale kvůli natáčení s celou rodinou přesídlila do své vlasti. A když už byla jednou nohou v Praze, nemohla couvnout. Jejímu manželovi se ale v Česku nelíbilo a brzy se vrátil do Německa za prací. Představitelka Arabely s ním tak válčila o dvě děti a marně sháněla nové uplatnění. Její životní role jí tak nakonec zničila život.



Přečtěte si
jiriforman
27. 10. 2012 • 12:20

Rejpale, ale tady všichni podle tvých příspěvku do diskuze přece poznají, že ty jsi inteligentní, chytrý, krásný, oslňující a máš obrovské péro. My nejsme tak primitivní abysme to na tobě nepoznali. My tě obdivujeme. Zvlášť cukroušek Béďa je z tebe na větví. Bóóóže, jak já žárlím. Já ani nespím.

rejpal3
26. 10. 2012 • 18:53

No ty se posereš určitě, od toho zadnice je, ne..

rejpal3
26. 10. 2012 • 18:52

S chamradí nebude problém - už se nejspíš zalkla hořkým smíchem a vypadly jí oči z důlků A v ruce má chamraď Alzheimera, jak zběsile ťukala ty smajlíky... Ona je totiž chamraď tak primitivní, že si myslí, že podle internetové diskůůůze lze posuzovat charakter, zjev, inteligenci... A přitom jediné, co je jasné, je to, že formanojc jirka je buzna a ještě má navíc malé péééro... Měj se, p.rdelko

jiriforman
26. 10. 2012 • 17:51

jiriforman
26. 10. 2012 • 17:51

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.