Superrychlý policejní passat přistižen při černé jízdě! Je libo TAXI?! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Superrychlý policejní passat přistižen při černé jízdě! Je libo TAXI?!

Fotografie
Fotografie (internal)

Mysleli jste si, že se superrychlé policejní passaty využívají jen jako služební vozidla k »odchytu« pirátů silnic? Tak to je omyl! Někteří policisté »žihadla« za více než milion korun používají k »taxikaření «! Klidně před zraky všímavé veřejnosti a na účet daňových poplatníků…

Mimořádnou drzost projevil řidič policejního passatu s registrační značkou 8S4 3201, který v neděli po poledni využil služební vůz k vyzvednutí svých známých na letišti v PrazeRuzyni! Na případ upozornil všímavý čtenář Aha! Ondra, který ve stejnou chvíli čekal na autobusové zastávce u Terminálu 2. 

„Zaujal mě passat stojící opodál. Za prvé stál na místě, kde neměl co dělat, protože tam byl zákaz vjezdu a zákaz zastavení. A za druhé vypadal jako služební vozidlo Policie ČR. Za volantem seděl muž v bílé dopravácké uniformě,“ popsal situaci.

Ke čtenářovu údivu však nečekal na žádného vysoce důležitého člověka, jak by se v dané situaci nejspíš dalo očekávat, ale na spokojenou opálenou rodinku, která přiletěla z řeckého ostrova Kos stejným letadlem jako Ondřej sám.

„Řidič policejního passatu hbitě vyskočil z auta a s úsměvem otvíral kamarádovi, zřejmě kolegovi, a jeho rodině dveře. Rodina si do passatu naložila všechna zavazadla a poté vesele odjeli. Prostě policejní taxi za peníze daňových poplatníků,“ šokovaně líčil čtenář, který celou situaci pohotově zdokumentoval.

O fotografiích už ví i středočeská policie, která případ začala prošetřovat. „Skutečně se jednalo o služební vozidlo. Případem se nyní zabývá odbor vnitřní kontroly. Jakmile se vše pečlivě prošetří, sdělíme víc,“ potvrdila na přímý dotaz deníku Aha! mluvčí středočeské policie Soňa Budská.

Jaký postih řidiči hrozí?

V lehčím případě napomenutí či pokuta, v horším odebrání policejní hodnosti, »vyhazov« z práce nebo i obžaloba z trestného činu zneužití pravomoci veřejného činitele. Vše ale záleží na okolnostech, např. zda o tom věděl nadřízený nebo jak byla jízda nahlášena. Známy budou prý do 14 dnů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.