Policie zatkla Ratha, kvůli úplatkům! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Policie zatkla Ratha, kvůli úplatkům!

David Rath
David Rath (! – Daniel Černovský, Karel Kopáč, Martin Přibyl, ČTK)

V úterý ráno zatkla protikorupční policie středočeského hejtmana Davida Ratha. Viní ho z podplácení, přijímání úplatků a poškozování Evropské unie. Informaci jako první přinesl server iDnes.cz.

Spolu s Rathem bylo zadrženo ještě pět dalších mužů a tři ženy, z nichž jedna by měla být podle Blesk.cz ředitelka kladenské nemocnice Kateřina Pancová. „Někteří z nich jsou zatím stále jen podezřelými a policie je prověřuje, nebudeme proto zatím sdělovat bližší podrobnosti," uvedla státní zástupkyně Lenka Bradáčová.

Proč případ dozoruje ústecké zastupitelství nechtěla Bradáčová sdělit, jen naznačila, že se případ netýká jen Středočeského kraje, ale i severních Čech. Další informace k případu budou podle ní až ve chvíli, kdy budou obviněni všichni zadržení.

Rath označil své zadržení za politický útok, policie podle něj zneužívá svou pravomoc k zastrašování a likvidaci politických odpůrců. Podle mluvčí středočeského kraje Berill Maschekové Rath zvažuje rezignaci na všechny své funkce, aby nepoškodil ČSSD před nastávajícími volbami.

„Pokud ta situace bude opravdu vážná, jsem připraven jeho rozhodnutí a nabídku akceptovat,“ řekl předseda středočeské ČSSD Richard Dolejš. Stejně jako Rathův náměstek Marcel Chládek (ČSSD) nevěděl, co je Rathovi dáváno za vinu. Situace by podle něj měla být jasnější ve středu.

Dolejš připomněl, že Rath patří mezi radikální odpůrce současné vlády a existuje podezření, že může jít o vyřizování účtů. „Budeme chtít od policie jasnou garanci, že nejde o politicky motivované zadržení,“ dodal.

Davd Rath: Více o jeho zatčení a celé kauze čtě ZDE: blesk.cz/david-rath.



Autor:  ČTK,onl

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.