TAK VIDÍ ČEŠI SVĚT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

TAK VIDÍ ČEŠI SVĚT!

ilustrační foto
ilustrační foto

Pokud existuje nebe, Francouzi v něm dělají kuchaře, Číňané dělníky, Němci učitele, Italové milence a bohoslužby slouží Poláci. Každý národ, každá země má zkrátka u dalších obyvatel země »nálepku«, kterou jen tak nesloupne. Češi na tom nejsou jinak.

Kolem nás jsou žabožrouti, pánbíčkáři a taky banda mafiánů

Svět nás vidí jako pivem nasáklé vesničany, kteří mají docela hezké holky. A jak vidí svět Češi? Podívejte se sami! Do mapy světa jsme vepsali nejčastější pohled obyčejného českého člověka na tu kterou zemi, území, národnost… Nakolik se vnímání českého lidu shoduje se skutečností? To už posuďte sami…

1. Němci
Jak je vidíme? Obtloustlí a hloupí vesničané v kalhotách s padacím mostem a pírkem za kloboukem. Pokud nemají v puse bílou klobásu, tak jódlují.
Jací ve skutečnosti jsou? Němci jsou nejchytřejším národem Evropy. Průměrné IQ našich západních sousedů je 107 bodů, tedy o devět více, než máme my, Češi. Kožené kalhoty a tralaláčky skoro nenosí. Jódlováním se nebaví Němci, ale Rakušané.

2. Francouzi
Jak je vidíme? Lenoši, kteří místo práce věčně stávkují. Mají překrásné ženy a jejich kuchaři používají pro přípravu jídel prapodivné ingredience, třeba žabí stehýnka.
Jací ve skutečnosti jsou? Mají vůbec nejkratší pracovní dobu v celé Evropě, spotřebují nejvíce léků. Francouzky se v mezinárodním žebříčku krásy ocitly až na 24. místě.

3. Italové
Jak je vidíme? Horkokrevní milovníci, kteří jedí špagety a zaměstnává je mafie. Milují fotbal.
Jací ve skutečnosti jsou? Ze všech Evropanů tráví nejvíc času před televizní obrazovkou, fotbal je v Itálii opravdu modlou. V posteli nejsou rozhodně tak dobří, jak si myslí, patří k evropskému průměru (stejně jako Češi).

4. Poláci
Jak je vidíme? Šmelináři, pánbíčkáři.
Jací ve skutečnosti jsou? Šedá ekonomika kvete i po vstupu do Evropské unie, daleko hůř je na tom ale třeba Rumunsko. Jsou nejzbožnějším národem v Evropě.

5. Španělé
Jak je vidíme? Temperamentní, ale líní. Místo televize sledují koridu, půlku dne proleží ve stínu a popíjejí víno. Muži se ve Španělsku přehnaně fintí.
Jací ve skutečnosti jsou? Líní nejsou. Za nejlínější národ platíme my, Češi. V práci sice strávíme nejvíce času, přitom ale téměř nic neděláme. Korida už mladé Španěly skoro nezajímá, v módě ale opravdu sledují každou novinku.

6. Rumuni
Jak je vidíme?
Jsou chudí a kradou jako straky. Bydlí v rozpadlých domcích, v noci je ohrožují upíři.
Jací ve skutečnosti jsou? V krádežích je my Češi předčíme, protože si bez zaplacení odneseme skoro 1,5 procenta zboží prodávaného v krámech. Pravdou ale je, že Rumuni patří k jedněm z nejchudších národů v celé Evropě. A upíři? Samozřejmě nesmysl…

7. Slováci
Jak je vidíme? Vnímáme je jako blízké příbuzné. Jsou trochu chudší, ale v mnohém jim můžeme závidět.
Jací ve skutečnosti jsou? Chovají se k nám stejně přátelsky jako my k nim. Ekonomicky jsme na tom jen o chloupek lépe. V přístupu k práci, alkoholu nebo ženám jsme na tom podobně.

8. Švédsko
Jak je vidíme? Blonďaté holky, sobí spřežení a celý rok příšerná zima. Švédové jsou nám většinou sympatičtí.
Jací ve skutečnosti jsou? Páchají nejvíce sebevražd v Evropě. I přes vysokou životní úroveň za to zřejmě může špatné počasí, které způsobuje deprese. Blondýnek ve Skandinávii zase tolik nežije. Zima je tam opravdu třeskutá.

9. Američané
Jak je vidíme? Oceňujeme je jako nejmodernější národ na světě, ale zároveň nenávidíme jejich symboly. Třeba hamburgery nebo akční filmy.
Jací ve skutečnosti jsou? Sami si o sobě myslí, že jsou přátelští a otevření. Podle průzkumu patří k nejzdvořilejším národům na světě. Jsou nejhrdější národ na světě. Hamburgery a akční filmy jsme od nich s chutí převzali.

10. Jihoameričané
Jak je vidíme? Chudí potomci amazonských indiánů, kteří se živí pěstováním a výrobou drog. Když zrovna nežvýkají koku, sledují fotbal.
Jací ve skutečnosti jsou? Běžní Jihoameričané přicházejí do styku s drogami jen výjimečně. Pravdou je, že velkou část Jižní Ameriky sužuje chudoba a vysoká kriminalita. Fotbal je tam opravdu fenoménem.

11. Číňané, Vietnamci, Thajci
Jak je vidíme? Je jich nepředstavitelně hodně, jedí jen rýži, jsou chudí, bydlí v bambusových chýších. Ani po desítkách let života v Česku se neumí naučit základní fráze v našem jazyce.
Jací ve skutečnosti jsou? Asiatů je opravdu hodně, jen Číňanů je okolo 1,25 miliardy. Jsou nesmírně pracovití, takže se předpokládá, že jihovýchodní Asie bude v horizontu několika desetiletí vedoucí ekonomikou světa. A rýže? Ano, bez té si život opravdu nedovedou představit.

12. Rusové
Jak je vidíme? Nejzaostalejší země Evropy. Je tam zima, pije se jen vodka.
Jací ve skutečnosti jsou? Mají největší procento alkoholiků a úmrtí s alkoholem spojených. Podle průzkumu jsou to nejméně zdvořilí lidé na světě.

13. Ukrajinci
Jak je vidíme? Jsou to vlastně Rusové. Mají to k nám ale blíž, tak do Česka jezdí pracovat jako zedníci.
Jací ve skutečnosti jsou? Pracovití, skromní, vůbec nemají rádi Rusko. Dělníci, kteří u nás pracují, bývají často vzdělaní lidé, někdy dokonce doktoři nebo právníci. Důvodem je minimum pracovních příležitostí v jejich domovině.

14. Arabové
Jak je vidíme?
V prostěradlech zamotaní teroristi. Prodávají drahou ropu, aby nemuseli pracovat.
Jací ve skutečnosti jsou? Pracovití, silně věřící. Potrpí si na dodržování náboženských tradic a rituálů, stejně jako nezbytné smlouvání před uzavřením jakéhokoliv obchodu. Ropa je opravdu devizou a někdy i zbraní Blízkého východu.

15. Britové
Jak je vidíme? Chladní džentlmeni, kteří se na výletech po Evropě mění v opilce a fotbalové chuligány.
Jací ve skutečnosti jsou? Mají rádi pořádek a řád. Mladá generace si ale velmi ráda vyrazí z kopýtka. Britové v sobě mají vrozený respekt k autoritám. Trápí je vysoká nezaměstnanost. Patří mezi největší evropské tlouštíky.

Autor: (jas)
Foto: Profimedia

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.