Töpfer a Frej: Drsná hádka v přímém přenosu ČT! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Töpfer a Frej: Drsná hádka v přímém přenosu ČT!

Tomáš Töpfer se v pořadu ČT Hydepark pohádal s Ladislavem Frejem.
Tomáš Töpfer se v pořadu ČT Hydepark pohádal s Ladislavem Frejem. (Česká televize)

Vypadá to, že dusno mezi novým ředitelem vinohradského divadla Tomášem Töpferem a hercem Ladislavem Frejem jen tak nezmizí. Ba naopak. Situace se ještě přiostřuje. V pátečním Hydeparku ČT si pánové pěkně vjeli do vlasů.

Jmenování Tomáše Töpfera do funkce ředitele Divadla na Vinohradech vzbudilo velké emoce. Jedny z nejsilnějších projevil herec Ladislav Frej, který od plic přes média vzkázal, co si o jeho počínání myslí.

Vyčítal senátorovi zejména jeho výroky na adresu divadla, stejně jako první kroky, které podniká ještě dříve, než  vlastně na pomyslnou ředitelskou židli dosedl. Jde především o pozastavení nebo úplné zrušení připravovaných představení, jako je například inscenace Amadeus.

Otcovsky uklidňujícím hlasem promlouval senátor Töpfer v pořadu ČT24 Hydepark bývalému kolegovi do duše, že renomé divadla je nízké a do konkurzu se přihlásilo velmi málo lidí. „Já jsem do toho ale šel,“ řekl hrdinným tónem a rychle tak zamluvil Frejovu výzvu, aby vyvěsil na internet svou koncepci s níž zvítězil.

Töpfer kritizuje divadlo především za „katastrofálně nízkou návštěvnost“ za níž můžou podle něj špatná představení. „Návštěvnost divadla by se měla měřit podle toho, kolik lidí tam ještě zůstane po přestávce a já nechci, aby se děly nadále nějaké dramaturgické omyly,“ rýpnul si a dodal, že se realizovalo až příliš neúspěšných představení, které se pak tiše stáhly.

To ale Frej vytrvale vyvrací. „Návštěvnost mnoha představení je stoprocentní,“ kontroval s tím, že v několika takových představení sám hraje. „Jsi demagog! Proč zdůrazňuješ neúspěšné představení? Řekneš jen poťouchle, že to představení bylo tiše staženo. Vždyť to srovnej třeba s Národním divadlem. Nikde se nestahují představení s velkým humbukem,“ vyčetl mu.

Když moderátor pořadu předložil Tomáši Töpferovi reálná čísla návštěvnosti, ve srovnání s ostatními divadly, musel uznat, že jde o pěkná čísla, nezapomněl však dodat za větu „ale mohlo by to být lepší,“ což Freje vytočilo a označil toto jednání za podlost.

Töpfer sice za každou kritiku ostentativně děkoval a vítal ji, bylo ale vidět, že diváky Hydeparku, kteří mu vyčítali zejména příliš mnoho funkcí,  příliš nepřesvědčil. Plusem ho na internetových stránkách ohodnotilo pouze 23% diváků. Přestože byl herec a senátor s výsledkem spokojený, všichni ví, že to žádné oslnivé číslo není.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.